Kış Aylarında Egzersiz
Yaparken Nasıl
Giyinmeli?

dergisi sizin için seçti

Soğuk ve yağışlı hava bastırdı diye egzersizleriniz kesintiye uğramasın. Doğru kıyafet ve ekipman seçimiyle sporunuzu açık havada yapmaya devam edebilirsiniz.

İster yürüyüşe çıkın ister koşun, kış aylarında dışarıda egzersiz yapacaksanız eğer giyeceğiniz kıyafetlerin seçimi büyük önem taşıyor. Yani artık pamuklu bir swetshirt ve eşofman altını giyip kendinizi sokağa atacağınız günleri geride bıraktık. Yüksek teknoloji ürünü kumaşlar, derece sıfrın altına düştüğünde bile vücut sıcaklığınızı korumanıza yardımcı olacak.

Katlar

Kış aylarında kat kat giyinmek sizin faydanıza oluyor. Tabii bu katların çok kalın olmamasına dikkat etmelisiniz. Çünkü siz özellikle koşu gibi bir egzersiz yaptığınızda havanın derecesinden 30 derece yüksek hissediyor olursunuz. Çok kalın katlarla giyinmeniz veya üzerinize aşırı kalın bir kaban almanız fazla terlemenize yol açabiliyor. Bu durum da spor esnasında rahatsızlık, kaslarda gerginlik ve ciltte tahriş gibi sonuçlara yol açabiliyor. Kat kat giyinmenin bir diğer avantajı da hava size sıcak gelmeye başladığında bir katı üzerinizden çıkarabiliyor oluşunuz. Üç katman giyecekseniz, tercihiniz aşağıda sıraladığımız kumaşlar şeklinde olmalı:

En alt katman

Polipropilen kumaşlar, cildinize temas eden kumaş cinsi olmalı. Bu tip kumaşlar vücuttan nemi emip, kısa sürede buharlaştırmasıyla ünlü.

Thermoform Arctica Unisex
Termal İçlik Takım

Blackspade Unisex Termal
2. Seviye Üst İçlik

Thermoform Microfiber Kısa
Kollu T-Shirt

Orta katman

Vücudunuzun sıcaklığını koruyabilme özelliğine sahip fermuarlı üstleri tercih edebilirsiniz. Plastik özellikle kumaşlardan kaçının. Mikro dokulu termal kumaşlar hem sıcaklığı koruyabiliyor hem de vücut ısısını koruyabiliyor.

Helly Hansen Mount
Polar Fleece Erkek

Evolite Icon Unisex
Polar Mont

Üst katman

Rüzgara ve suya karşı dayanıklı Gore-tex kullanılan ceketler işinizi görecektir.

The North Face - M evolve II
triclimate jacket Bay Mont

Millet Dual Heel
Lift Ceket

The North Face Resolve
2 Bayan Mont Mor

Termal

Kış aylarına özel üretilen spor kıyafetlerin teknik özellikleri farklı olsa da ortak noktaları termal olmaları. Bu da vücut ısınızı belli bir seviyede tutmaları demek oluyor. Siz ister dışarı çıkın ister spor salonunda çalışın bütün kıyafetleriniz ter ve ısı için özel bir performans sergiliyor.

2AS High Performance Termal
Erkek Üst İçlik Siyah/Gri

The North Face M hybrid l/s crew neck
Bay Üst içlik

Aksesuar

Spor yaparken aksesuara ne gerek var demeyin çünkü dışarıda egzersiz yaparken özeyyikye boyun ve elleriniz açıkta kalıyor. Hele sabah erken saatleri tercih edenlerdenseniz soğuk kesmesi diye tabir ettiğimiz durumu yaşayabilirsiniz. Üstelik vücudunuz ne kadar ısınmış olursa olsun, açıkta kalan yerleriniz varsa soğuk bu bölgelerinizi olumsuz etkiliyor; cildinizi kurutuyor, hissiyatınızı azaltıyor… Hissiyatınız azaldığında farkında olmadan yaralanmalara sebebiyet verebilirsiniz. Örneğin eliniz çok üşüdüğünde bir süre sonra kan akışı yavaşladığından hareket ve his yetisi azalıyor. His azalınca bir şey yaptığınızda elinizden yardım alırken farkında olmadan kesik ya da ufak yaralanmalara sebebiyet verebiliyor. Bu yüzden ne kadar ısınsanız bile mutlaka eldiven, boyunluk, kulaklık ve hatta bere kullanın. 

Buff Black Bandana

Thermoform Siyah Polar Bere

Thermoform Softshell Eldiven

Helly Hansen Hh Outline Beanie Bere

Jack Wolfskin Polar Eldiven

Helly Hansen Hh Outline Beanie Bere

Outdoor Ayaklar

Kumaş spor ayakkabılara bir süreliğine veda etmeniz gerekiyor. Spor veya yürüyüşte en çok canınızı sıkacak şey ayakkabılarınızın su alması olacaktır. Suya dayanıklı outdoor spor ayakkabıların da piyasada pek çok seçeneği mevcut.

Salomon X Ultra 3 Gore
Tex Erkek Ayakkabı

Columbia BM1753
309 Erkek Ayakkabı

The North Face Fastpack
Gtx Erkek Ayakkabı

Bu bir ilandır.