Evinizi spor salonuna çevirmenin en iyi yolları

Spor salonuna gidecek vaktiniz veya bütçeniz yoksa evde de doğru ekipmanla pek çok egzersizi yapabilirsiniz. Kullanacağınız ekipmanı seçerken yerden tasarruf ve fonksiyonellik ilk kriterleriniz olmalı.

Günümüzde artık kimsenin egzersiz yapmamaya bahanesi kalmadı. Spor salonu size gelmiyorsa, siz spor salonunu kendi evinize taşıyabilirsiniz. Öncelikle ne tip egzersiz yapmaktan hoşlandığınıza karar verin, sonra size hazırladığımız önerilerle evinizde spor için yer açın.


editörleri sizin için seçti

Matlar

Editörün önerisi: Delta 15 mm Deluxe Foam Pilates Minderi & Yoga Mat

Yoga veya pilates yapmayı düşünüyorsunuz öncelikle üzerinde hareketleri rahatlıkla yapabileceğiniz bir matınız olmalı. Kalın, yumuşak matlar pilates için tercih edilirken; ince, kaymaz matlar yoga asanaları için daha uygun oluyor. Genelde rulo haline gelen bu matları güneş görmeyen bir dolapta saklamanızda fayda var. Matın yanı sıra özellikle yoga yaparken silindir yastıklara da ihtiyacınız olacak. Benzer şekilde pilates yaparken de çember, pilates lastiği gibi ürünleri alışveriş listenize eklemeyi unutmayın.

Ağırlıklar

Editörün önerisi: Spin 40 KG Vinyl Dambıl Set

Egzersizlere ağırlık eklemek her zaman için yaptığınız hareketin etkisini artırmaya yardımcı olur. Ancak burada sizi fazla zorlayacak ağırlıklardan kaçınmanız önemli. Fitness seviyenizi tam bilemiyorsanız düşük ağırlıktaki dambılları tercih edebilirsiniz. Fitness seviyesi yüksek olan kişilerin de farklı ağırlıkların takılabildiği profesyonel dambılları seçmesinde fayda var. Bunun yanı sıra kettlebell, sağlık topu (medicine ball) gibi ağırlıklar da egzersiz rutininize farklı hareketleri eklemenize olanak sağlayacak.

Duvara monte ekipman

Editörün önerisi: Delta Deluxe Kapı Barfiksi + Mekik ve Şınav Çekme Aleti

Kapı üstü, duvar gibi yerlere monte edilebilen egzersiz aletleri özellikle evinde yer sıkıntısı yaşayanlar için ideal. Son dönemde tüm spor salonlarında fitness eğitmenlerinin de tercih ettiği fitness halatlarıyla yapılan egzersiz vidolarına internetten kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Profesyonel aletler

Editörün önerisi: Dynamic A200 Koşu Bandı ve Dynamic S80 Dikey Kondisyon Bisikleti

Evinizde yeterli alanınız varsa ve fitness aletlerini dolaba kaldırmak zorunda değilsiniz bu durumda eliptik bisiklet, koşu bandı veya ağırlık sehpası gibi alternatiflere bakmanızda fayda var. Profesyonel aletlerden birini almayı düşünüyorsanız kendinize bir egzersiz günlüğü de oluşturun. Bu sayede hem yaptığınız egzersizin kaydını tutarsınız hem de vücudunuz her bölgesini çalıştırdığınızdan emin olabilirsiniz.

Bu bir ilandır.