Şimdi Tam Trekking Zamanı!

Buraya metin eklenecek Buraya metin eklenecek Buraya metin eklenecek Buraya metin eklenecek Buraya metin eklenecek Buraya metin eklenecek

editörleri sizin için seçti

Hazırlık aşamasının önem taşıdığı sporların başında trekking geliyor. Doğayla baş başa olacağınız bu anlara gölge düşmesini istemiyorsanız beraberinizde getireceğiniz her eşyanın mutlaka outdoor’a uygun olması gerekiyor.

Doğayla vakit geçirmenin keyfi bir başka... İyi bir ekipman, uygun kıyafetlerle doğada form tutabilirsiniz. Sırt çantasından rüzgarlığa kadar trekking için hazırlığınızı yaparken size yardımcı olacak birkaç öneriyi sıraladık.

Sırt çantası: Lowealpine

Trekking sırasında tüm eşyalarınızı sırtınızda taşıyacaksınız. Üstelik sırtınızdaki bu ağırlıkla dağları tırmanıp ineceksiniz. Sırt çantasının boyutunun size uygun ve konforlu olması önem taşıyor. Tabii çantanın size ekstra yük bindirmemesi için hafif ve küçük olan modelleri seçmenizde fayda var. Yağmur yağma ihtimaline karşı ise çantanız su geçirmez özellikte değilse yağmur kılıfı gibi alternatifler deneyebilirsiniz.

Kıyafet: Helly Hansen

Salomon’un Evasion 2 Aero adlı trekking ayakkabısı, sahip olduğu Quicklace teknolojisi sayesinde kolaylıkla giyilip çıkarılabiliyor ve ayağı tamamen sarıyor. Böylece kullanıcının ayağına göre üretilmiş hissi veriyor. Aşınmaya karşı dayanıklı olan ayakkabı, yeri de iyi kavrıyor.

Ceket: The North Face

Suya dayanıklı ve rüzgar geçirmez özellikle ceketler trekking sırasında konforunuzu sağlayacak en önemli kriterlerin başında geliyor. Ceketinizin kapüşonlu olması da yoğun yağış ve rüzgarda kuru kalmanıza yardımcı oluyor.

Ayakkabı: Regatta

Ayakkabı seçerken, taban yapısının engebeli araziye uygun olmasına dikkat edin. Ayakkabı konusunda su geçirmezlik yine olmazsa olmaz kriterler arasında. Trekkin sırasında genellikle ayak bileğini de kaplayan botlara ihtiyaç duyulmuyor. Ancak ayak bilekleriniz zayıfsa bu bölgeyi destekleyen modellerden seçmenizde fayda var.

Ekipman: Contigo

Yürüyüş de yapıyor olsanız doğanın ortasında başınıza ne geleceğini bilemezsiniz. Dolayısıyla kafa lambası, çabuk kuruyan havlu, su matarası, güneşten korunmanıza yardımcı şapka ve gözlük, yüz ve dudaklar için nemlendirici, yürüyüş batonu, atıştırmalık ve ilaç gibi ekipmana ihtiyacım olmaz demeyin.

Bu bir ilandır.