Soğuğa inat evde spor
yapmanın keyfini sürün

dergisi sizin için seçti

Hava şartları açık havada spor yapmayı neredeyse imkansız hale getirdiyse egzersizinize evde devam etmenin zamanı geldi demektir. Dışarı çıkmadan da tüm egzersizleri yapabilmek için ihtiyacınız olan ekipman Hepsiburada’da sizi bekliyor.

Sonbahar ve kış ayları evde en çok vakit geçirilen mevsimler. Bu yüzden bu mevsimlerde evin daha bir düzenli olması gerekiyor. Evdeki her yaşam alanının kendine özgü bir düzene ihtiyacı olduğunu da göz önünde bulundurarak depolama ve organizasyon çözümlerinizi belirleyebilirsiniz.

Önce ısının

Evde hangi aletle çalışırsanız çalışın mutlaka önden ısınma, egzersiz bitiminde de esneme hareketlerini yapmanız için bir mata ihtiyacınız var. Dayanıklı, kalın ve kaliteli malzemeden olan, teri bünyesine hapsedip koku yapmayacak olanları tercih etmeye özen gösterin. Katlandığında düzgün bir şekilde muhafaza edebilmeniz için çantalı olanları almanızda yarar var. Böylece daha uzun süre saklamış ve kullanmış olursunuz.

01.

Biraz da kardiyo yapın

Evde koşu ve yürüyüş egzersizi yapmak için mutlaka bir koşu bandınız olmalı. Evet biraz fazla yer kapladığının farkındayız ancak dışarı çıkamadığınız ya da çıkmak istemediğiniz zamanlarda size büyük fayda sağlayacak. Koşu bandınızı yalnızca üstüne kıyafetlerinizi koymak için değil, amacına uygun şekilde kullanmak için kendinize belli bir program yapabilirsiniz. Koşu bandı diğer egzersiz aletlerinizden biraz büyük olması nedeniyle odanızın genişliğinden çalabilir. İradenize yenik düşmeyin ve o koşu bandını oraya boşu boşuna koymamış olun, düzenli olarak yürüyün ya da koşun! 

02.

Bacaklar çalışsın

Yatay ve dikey olarak üretilen kondisyon bisikletleri prensip olarak bisikleti model alıyor. Doğada ya da dışarıda pedal çevirmeyi, konforlu ve güvenli olarak salonda yapmak için üretilen kondisyon bisikletleri, bel sorunu olanlar için yatay bisikletle daha da güvenli hareket etme olanağı sunuyor. Pedal dirençlerini kontrol ederek yokuş yukarı pedal çevirme olanağının yanı sıra kalp atım ölçerleri ile kişisel antrenman yapma ve çeşitli antrenman tekniklerini de barındırıyor. Kondisyon bisikletleri, internete bağlanma veya sevdiğiniz bir filmi izleme hatta kitap okuma olanakları sunuyor.

03.

Ağırlıksız olmaz!

Spor salonlarının neredeyse demirbaşı sayılabilecek dambıllar, sıkı bir sporseverin de evinin baş köşesini süslemeli. Bir mat gibi canınızın her istediği yere götüremeyebilirsiniz belki ama en azından evinizin sadık misafirlerinden olacaktır. Kol, sırt ve göğüs kaslarınızı aktif hale getirmek için dambılların farklı ağırlıklarından yardım alabilirsiniz. Bizden tavsiye, alırken renklerine de bir göz atın. Böylece bu renkler sayesinde sevimsiz görüntüden uzak olacaklar. Dambılları saklarken zemini kullanmaya çalışın. Dambılların yanı sıra koşu bandında yürürken ya da koşarken, yaptığınız antrenmanın etkisini iki katına çıkarmak için el ya da ayak bileklerinize bağlayacağınız ağırlık torbalarından da edinmelisiniz. Bu tür ağırlıkların ölçüleri ve vücudunuza bağlama fikri sizi korkutmasın. Az ya da orta hafiflikte olanları tercih ederek egzersizinizden daha fazla verim alabilirsiniz. İlk başlarda hafiflerle başlayıp, gelişim gösterdikçe ölçüleri fazlalaştırmak elinizde. 

04.

Farklı kas gruplarını hedefleyin

Spor eğitmenleri egzersiz planı oluştururken tüm kas gruplarını çalıştıracak bir program hazırlar. Siz de tüm kas gruplarını çalıştırabilmek için evde fitness ekipmanınıza farklı aletler de eklemelisiniz. Mekikten kürek çekmeye kadar farklı hareketleri yapabileceğiniz çalışma istasyonları spor seviyenizi ilerletme konusunda da size yardımcı olacak. Kendizini zorlamadan hafta hafta makinedeki seviye ayarlarını artırabilirsiniz. Bir de üst üste aynı kas grubunu çalıştırmak vücudunuzun yıpranmasına yol açabilir. Bir gün ağırlıklarla kollarınızı çalıştırdıysanız ertesi gün kollarınızı çalıştırmayın. Kasların kendini tamir edebilmesi yani “recovery” yapabilmesi için dinlenmek gerekiyor. Bu yüzden bir gün kollarızı çalıştırıp ertesi bacak veya karın kaslarını çalıştıracak egzersizler yapabilirsiniz.

Bu bir ilandır.