Evinizde mükemmel spor
odasını tasarlayın

dergisi sizin için seçti

Kendi evinizde bir spor salonu kurmayı mı hayal ediyorsunuz? Bu hayallerinizi uygun bir bütçeyle HepsiBurada.com aracılığıyla gerçeğe dönüştürebilirsiniz. İşte adım adım kendi spor salonunuzu oluşturabileceğiniz mini bir rehber.

Adım 1:

İlk olarak, evde spor salonunu nereye kurmak istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Misafir yatak odası, ofis hatta bir arka balkon aslında egzersiz için harika yerler. Boşta bir odanız yoksa, evinizde oturma odasının küçük bir alanını da bu amaçla kullanabilirsiniz.

Adım 2:

Egzersizleriniz sırasında enerji seviyenizi artırmaya yardımcı olması için alanınızı mümkün olduğunca havadar bir hale getirin. Aynı zamanda yaratacağınız alanın bol güneş ışığı alması da tavsiye ediliyor. Eğer yeterli güneş ışığı almıyorsa ekstra ışık kaynakları eklemelisiniz. Tercihinizi, yumuşak ışık veren ampullerden yana kullanabilirsiniz. Odaya bitki eklemek, odanın oksijen seviyesini yükseltmeye yardımcı olabiliyor. Eğrelti otları, bambu ve örümcek bitkileri, kapalı havada temizleme yapan salon bitkileri arasında listenin başında geliyorlar. Dolayısıyla seçiminizi bu bitkilerden yana kullanmanızda fayda var.

Adım 3:

Egzersiz yapacağınız odada fazladan eşya olmamasına dikkat edin. Yani siz hareketleri yaparken etrafta dağınıklık bulunması hem veriminizi düşürür hem de sakatlanmalara yol açabilir. Eğer spor yaparken TV izlemeyi seviyorsanız ekranı en uygun seviyede ayarladığınızdan emin olun.

Adım 4:

Spor salonuna çevirdiğiniz odaya veya alana mutlaka boy anası eklemelisiniz. Ayna sayesinde hareketleri düzgün yapıp yapmadığınızı kontrol edebilirsiniz. Aynalar, egzersizler sırasında formunuz üzerinde geribildirim için yararlı bir araç olmanın yanı sıra daha geniş bir alan açmak için de yardımcı olabiliyor. Küçük alanlar, egzersiz sırasında daha sıkışık hissetmenize sebep olabiliyor.

Adım 5:

Spor yaparken kullandığınız ekipmanı tıpkı spor salonlarında olduğu gibi egzersiz sıranıza göre yerleştirebilirsiniz. Yani ilk önce koşu bandını kullanacaksanız yanına bir sonraki egzersizin aletini yerleştirin. Tabii çalışma istasyonu gibi ebatça büyük aletiniz varsa odayı yerleştirmeye önce bundan başlayın. Daha sonra kondisyon bisikleti, kürek veya dambıl gibi aletleri yerleştirin.  

Adım 6:

Artık her şey hazır olduğuna göre bu odayı sık sık kullanmayı ihmal etmeyin. Odanın duvarına egzersiz programınızın yazdığı bir takvim astığınız takdirde istikrarlı olup olmadığınızı takip edebilirsiniz. Son olarak spor odanızda mutlaka temiz havlu bulundurun.

Bu bir ilandır.