kasim-2012-yemek-resim-1 Mutfaklarımızda gittikçe daha az kullanılan birçok sebze yeniden keşfedilmeyi bekliyor. Mövenpick Otelleri’nin ‘Unutulmuş Sebzeler Festivali’ menüsünden seçtiğimiz birbirinden özel 5 yemeği İtalyan şef Giovanni Terracciano, formsanté okurları için hazırladı. Afiyet olsun!

PIRASA VE RICOTTA PEYNİRLİ ÇITIR MİLFÖY TART
(4 kişilik)
Malzemeler:
● 800 g pırasa kökü (küçük boy)
● 300 g ricotta peyniri
● 4 adet milföy hamuru (8x4 cm büyüklüğünde)
● 80 g kurutulmuş domates
● 40 g fındık içi
● 100 ml zeytinyağı
● Bir tutam taze kekik
● Karabiber, tuz
Yapılışı:
Pırasaları soyup yumuşayıncaya kadar kısa bir süre az suda haşlayın. Bir tavada zeytinyağı ile haşlanmış pırasaları soteleyin. Karabiber ve tuz ekleyin. Sonra kenarları içe doğru kıvrılan milföy hamurunun ortasına pırasaları teker teker dizin ve 165 derecelik fırında 6-7 dakika kadar pişirin. Yuvarlak bir kalıp yardımı ile ricotta peynirine şekil verin. Küçük bir tepside fındıkları 4-5 dakika kadar kavurun.
Pişen pırasalı tartın üzerine ricotta peyniri ve kurutulmuş domatesi yerleştirin. Üzerine kavrulmuş fındıkları ve taze kekiği serpiştirin ve az zeytinyağı dökerek servis edin.

ekim-2012-yemek-resim-1 Yeni mutfaklar tanımak, yeni tatlar denemek ister misiniz? Uzakdoğu ve özellikle Moğol mutfağından lezzetler sunan Go Mongo’nun şefleri formsanté okurları için steplerden gelen özel tatlar hazırladı.

MOĞOL BARBEKÜSÜ
● Dana kontrafile-125 g (çok ince dilimlenmiş)
● Çeri domates-4 adet (dilimlenmiş)
● Meksika fasulyesi-1 çorba kaşığı
● Kırmızı soğan-1 adet küçük boy (jülyen doğranmış)
● Sivri biber-1 adet (jülyen doğranmış)
● Brokoli-3 baş (az haşlanmış)
● Karnabahar-4 baş (az haşlanmış)
● Taze fasulye-1 tutam (haşlanmış, doğranmış)
● Kabak-birkaç dilim (jülyen doğranmış)
● Mantar-4 adet (ince doğranmış)
● Havuç-1 küçük boy, (jülyen doğranmış, haşlanmış)
● Bebek mısır-3 adet
● Noodle-75 g (az haşlanmış)

eylul-2012-yemek-resim-1Anadolu’nun her yanı doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine nefis tatlar sunuyor. Özellikle Adana mutfağı üzerine yoğunlaşan Nakkaş Restoran’ın şefleri, formsanté okurları için birbirinden lezzetli yemekler hazırladı. Ayran çorbasından patlıcanlı bulgur pilavına, çöp şişten gavurdağı salatasına bu besleyici ve hafif tatları denemek için haydi mutfağa!

AYRAN ÇORBASI
Malzemeler

● 1 su bardağı buğday
● 1 kg süzme yoğurt
● Tuz
● Nane
● 2 kaşık zeytinyağı
● Toz kırmızı biber
Hazırlanışı
Buğdayı bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün haşlayarak buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirin ve süzün.
Yoğurdu suyla karıştırarak, ayrandan daha kıvamlı bir hale getirin. Dilediğiniz kadar tuz ilave edin, buğdayları içine atarak karıştırın. Mevsime göre kuru ya da taze nane ile tatlandırın. Zeytinyağını tavada hafifçe kızdırarak toz kırmızı biberi içine atın, bir kez çevirip hemen altını kapatın. Soğuduktan sonra ayran çorbasının üzerine bir kaşık yardımıyla az miktarda dökerek servise hazırlayın.

agustos-2012-yemek-resim-1 Meyve ve sebzenin bollaştığı ağustos ayı kış için hazırlık yapmanın da zamanı. Evde hazırlayabileceğiniz bu basit tariflerle yazın bereketini kavanozlarda saklayabilirsiniz.

STERİLİZASYON
Geniş ve derin bir kapta kaynatmaya başladığınız suya kavanozları koyun. Birbirlerine çarpmamaları için çevrelerine temiz bir bez sarabilirsiniz. Kavanozların üzeri suyla kapanmalı. 20 dakika kaynatın ve sterilizasyonunu sağlayın. Kavanozları dikkatlice çıkarıp aralıklarla bir örtünün üzerine dizin. Soğuduktan sonra tarihleyin, kuru ve serin bir yerde saklayın.

yemek-temmuz-2012-resim-1 Birbirinden lezzetli dondurmalar yaratmak için sadece taze mevsim meyvelerini ve doğal malzemeleri kullanmak ister misiniz? Mua Gelatieri d’Italia’ şefleri bu kez dondurma laboratuvarlarına formsanté okurları için girdi. Bu birbirinden nefis, birbirinden serin İtalyan tatları ile kendinizi şımartmaya hazır mısınız?

LİMONLU DONDURMA (SORBE)
Malzemeler-4 kişi için

● 120 g taze sıkılmış limon suyu
● 230 g su
● 80 g şeker
Hazırlama
Suyu 60°C ısıtın, içine şekeri ve limon suyunu ilave edin. Karışım oda sıcaklığına geldiğinde ev tipi dondurma makinesine koyun. Eğer dondurma makineniz yoksa buzdolabınızın dondurucu bölümüne koyabilirsiniz. Bu durumda daha kremsi bir yapı elde etmek için her 5-10 dakikada bir malzemeyi çırparak karıştırmanız gerekiyor.

haziran-2012-yemek-resim-1 Kuşkonmaz, enginar, türlü türlü yeşil otlar… Ege mutfağının bize sunduğu bu lezzetleri The Marmara Pera Otel’in Baş Aşçısı Kurtuluş Erdemir formsanté okurları için yorumladı. Birbirinden lezzetli, zeytinyağı kokan bu nefis yemekleri hazırlamak için haydi mutfağa!

FIRINDA BÜTÜN ENGİNAR
Malzemeler (1 kişilik)

● 1 adet bütün enginar (dolmalık olarak hazırlanmış)
● 1 adet orta boy kuru soğan
● 1-2 adet küçük boy havuç
● 1 diş sarımsak
● Et suyu
● 1 yemek kaşığı zeytinyağı
● Tuz, karabiber
Yapılışı:
Enginarın sap kısmını kesin, kabuklarını tıraşlayın. Dıştan bir iki sıra yapraklarını koparın ve bir kenara ayırın. Kuru soğan, sarımsak ve havucu gelişigüzel doğrayın, kenara ayırdığınız enginar yaprakları ile küçük bir tencerede zeytinyağı ile kavurun. Sonrasında üzerine et suyu ya da su ve bulyon ilave edin. Tuz, karabiber de ekleyip yaklaşık 40 dakika pişirin. Karışımı mutfak robotunda püre yaparak sos elde edin. Tıraşlanmış enginarları ağzı kapalı derince bir fırın kabına dizin. İçlerini sos ile doldurun ve fırında üstü kapalı olarak yaklaşık 1 saat pişirerek servise hazır hale getirin.

  • Mayıs 2017
  • Anket

formsante-mayis2017-kapak

anket

FORMSANTE ONLINE ABONELİK

formsante-online-abone

GALERİ 

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/784387agustos_2009.jpg

Yerçekimine karşı koyan muhteşem dekoltelerin sırları

Karın ve kalça bölgesini sıkı egzersiz yaparak şekillendirebiliyoruz oysa göğüs bölgesinde estetik yaptırmadan zamanı geri çevirmek o kadar kolay değil. En iyisi ise yerçekimine yenilmeden önce önlem almak.GÖĞÜSLERDE MEYDANA GELEN Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/505765aralik_2009.jpg

Önce koklayın sonra yiyin kilo almayın

Uzmanlara göre, besinleri koklayarak açlığı bir ölçüde tatmin etmek mümkünKilonuza istikrar kazandırmak ya da aşırı kilo alımının psikolojik sebeplerini düzene koymak istiyorsanız, bir de koku diyeti reçetemizi deneyin.İnsanın ruhsal durumunu Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/757036ekim_2009.jpg

Estetikte son trendler

Estetik cerrahi dünyasından her geçen gün yeni ve güzel bir haber geliyor; artık operasyonlar daha kolay ve acısız, iyileşme süreleri kısa, sonuçlar ise son derece doğal. Biz de, en yeni Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/160541eylul_2009.jpg

Mikroplar atağa geçmeden önleminizi alın!

Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek 9 öneriEylül ayının gelişiyle birlikte nezle ve grip sezonu da resmi olarak açılmış oldu. Üstelik bu yıl başka bir bela daha kapımızda: Domuz gribi! Hastalıklara bir gol Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/454333haziran_2009.jpg

Geç kalmadınız! Hızlı sonuç veren estetikler

En yakın arkadaşınız 10 yaş genç ve 10 kilo daha az görünmesine rağmen, estetik yaptırmadığına yemin ediyorsa ona inanabilirsiniz. Çünkü estetik kategorisine sokulması zor yeni operasyonların işlem süreleri kısa, etkileri Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/243715mart_2009.jpg

10 doğal yöntemle sonsuz gençliği yakalayın

Sonsuz gençliği yakalamak için ne ilaçlara, ne de mucizelere ihtiyacınız var. Çünkü uzmanlara göre; doğal kürler de vücudumuzun uzun yıllar tepeden tırnağa genç kalmasını sağlayabiliyor.Hemen hepimizin imrenerek izledikleri bazı kadınlar Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/522896mayis_2009.jpg

Tepeden tırnağa ne kadar hijyene ihtiyacımız var?

Sağlıklı bir yaşamın ilk koşulu hiç kuşkusuz vücudumuzu tepeden tırnağa temiz tutmak. Sahi, vücut hijyeninde dikkat etmemiz gereken kuralları biliyor muyuz, yoksa bir şeyleri yanlış yapıyor olabilir miyiz? İşte yanıtları...YÜZ Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/681654nisan_2010.jpg

3 haftada 3 kilo verin!

Fazla kilolara veda etmek için diyet yapmak şart. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Cirit’in hazırladığı bir haftalık örnek diyet programıyla 3 haftada 3 kilo verebilirsiniz. Bu diyeti Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/968564temmuz_2009.jpg

Saçlarınız güneşle dost olsun

Bir yandan güneş ve denizin keyfini çıkarırken bir yandan da güzel ve bakımlı saçlara sahip olmak ister misiniz? Güzel yaz günlerinin izlerini, yıpranmış saçlarınızda görmek istemiyorsanız önerilerimize bir göz atın.Yaz Devamı

HABER BAŞLIKLARI

Son Yorumlar

dblogoDiğer Doğan Burda Siteleri: Atlas | Auto Show | Blue Jean | Burda | Capital | CHIP Online | Ekonomist | Elele | Elle | Elle Decor | eMecmua | Ev Bahçe | Evim | Formsanté | Güncel Hukuk | Hafta Sonu | Hello | Hey Girl | İstanbul Life | Level | Lezzet - Yemek Tarifleri | Maison Française | Pc Net | Seninle | Tempo | Yacht Türkiye