IMG 1064Tam bir öğün yerine geçecek protein, lif ve vitamin deposu salatalar, somonla hazırlayacağınız sağlıklı bir atıştırmalık, hafif ve besleyici bir kase çorba, meyvelerle süslenmiş nefis bir tatlı… Bu ay Nişantaşı’nın gözde mekanlarından Den Cafe’ye konuk olduk. Kafenin şefi Umut Eyioğlu Formsanté okurları için mönüden seçkiler hazırladı…

 

 

 

Buğdaylı Yayla Çorbası
MALZEMELER (6 KİŞİLİK)

• 10 bardak et suyu
• 1/2 bardak buğday
• 2 yemek kaşığı un
• 1 bardak süt veya su
• 2 yumurtanın sarısı
• 1 bardak yoğurt
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı kırmızı biber
• 2 çay kaşığı kuru nane
• 1/2 yemek kaşığı tuz
• 1/2 bağ taze nane

HAZIRLANIŞI
Buğdayı akşamdan ayıklayıp yıkadıktan sonra ıslayıp sabah et suyu ile birlikte ateşe koyun. Buğdaylar yumuşayana kadar hafif ateş üzerinde kaynatarak pişirin. Tuz atın. Unu, süt veya suyla karıştırarak bulamaç yapın. Kaynayan buğdaylara topaklanmaması için karıştıra karıştıra ekleyin. 5 dakika daha karıştırarak kaynatın. Yumurtayla yoğurdu birlikte çırpın, çorbaya karıştırıp ateşten indirin. Çorbanın üzerine kırmızı biber ve nane katılmış yağı gezdirin. En son üzerine doğranmış taze nane
serpip servis edin.

IMG 1023

Keçi peynirli mercimek salatası

HAZIRLANIŞI

Yeşil mercimek ve esmer pirinci haşlayın. Elma, çarliston biber, kırmızı
biberi minik küpler halinde doğrayın. Geniş bir kapta mercimek ve esmer pirinç ile karıştırın. Bebek ıspanakları, doğranmış nane ve kişniş ile dolmalık fıstığı da ilave edin. Kimyon, tuz, karabiber, zeytinyağı ve limonu karıştırarak bir sos hazırlayın. Salatanın üzerinde gezdirip keçi peynirlerini de salata tabağına koyarak servise hazır hale getirin.

MALZEMELER (1 PORSİYON)
• 80 g yeşil mercimek
• 3 adet çarliston biber
• 1/2 elma
• 1 adet kırmızı biber
• 1 tutam nane
• 1 tutam kişniş
• 10 g dolmalık fıstık
• 50 g bebek ıspanak
• 50 g esmer pirinç
• 70 g keçi peyniri

SOS İÇİN
• Zeytinyağı
• Limon
• Bir tutam kimyon
• Tuz, karabiber

IMG 0887

Kuşkonmazlı somon roll
HAZIRLANIŞI

Krem peyniri bir kapta çırpın, içerisine bir çay kaşığı hardal, ince kıyılmış fesleğen ve minik küpler halinde doğranmış salatalıkları ekleyin ve karıştırın.
Tezgaha streç filmi açın, üzerine somon dilimlerini yan yana sıralayın. Krem peynirli karışımı ve bir tane kuşkonmazı koyup rulo şeklinde sıkıca sarın. Elmaları dilimleyin ve hafifçe haşlayın. Naneyi ince doğrayarak zeytinyağıyla birlikte püre haline getirin ve haşlanmış elmalarla karıştırın.
Kapariyi zeytinyağı ile birlikte püre yapın. Kaparili püreyi tabağın en altına koyun, üzerine verev dilimlenmiş somon ruloları oturtun. Yanına elma dilimleri ve haşlanmış kuşkonmazları koyup servis edin.

MALZEMELER ( 1 PORSİYON )
• 150 g somon füme
• 1/2 paket krem peynir
• 3 adet kuşkonmaz
• 8 yaprak fesleğen
• 2 adet salatalık
• 2 çay kaşığı dijon hardal
• ½ kase kapari
• 1 adet limon
• 1 adet elma
• 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
• 1 demet nane

IMG 0996
Tavuklu wrap

MALZEMELER (1 PORSİYON)

• 180 g tavuk göğüs
• 1 adet tortilla ekmeği
• 1/2 adet havuç
• 1/2 adet kabak
• 1 yaprak beyaz lahana
• 3 adet yeşil fasulye
• 2 yemek kaşığı soya sosu
• 1 yemek kaşığı oyster sos
• 1 tatlı kaşığı susam yağı
• 1 çay kaşığı zencefil
• 1 çay kaşığı pul biber
• 1/4 kuru soğan
• 1 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI
Sebzeler ve tavukları jülyen doğrayın. Wok tavada susam yağında önce tavukları soteleyin, sonra sırasıyla sebzeleri ekleyin ve hepsini birlikte soteleyin. Hepsi piştikten sonra oyster sos, soya sosu ekleyin ve ocaktan alın. Soya sosu tuzlu olduğu için ekstra tuz koymayın. Tortilla ekmeğini ızgarada ısıtın, karışımı içine doldurun ve dürüm şeklinde sarın, ızgarada kızartıp verev kesin. Yeşilliklerle birlikte servis edin.

IMG 0971X
Avokadolu salata

MALZEMELER (1 PORSIYON)

• 80 g bebek ıspanak
• 40 g göbek salata
• 80 g brokoli
• 60 g enginar
• 50 g havuç
• 1 adet yumurta
• 40 g kiraz domates
• 2 ad kuşkonmaz
• 1/2 adet avokado
• Zeytinyağı ve limonlu sos

HAZIRLANIŞI
Brokoli, enginar, havuç, yumurtave kuşkonmazı haşlayın ve doğrayın. Göbek salata ve bebek ıspanağı zeytinyağı ve limon hazırladığınız sosla karıştırıp tabağa alın. Üzerine doğradığınız sebzeleri ve yumurtaları yerleştirin. En son dilimlediğiniz avokadoyu koyup servis edin.


IMG 1043
Erik soslu pannacotta tart

Tart
MALZEMELER (1 PORSİYON)
• 30 g un
• 15 g tereyağı
• 7,5 g pudra şekeri
• 1 adet yumurta
• 10 ml süt

HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi birlikte yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin. Tart kalıplarını yağlayın ve hamuru tart kalıplarına yerleştirin. İçerisine kabarmaması için kuru bakliyat koyun ve 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Pannacotta (dolgu için)
MALZEMELER
• 50 g süt
• 25 g krema
• 5 g toz şeker
• 1 çay kaşığı vanilya
• 1 adet yaprak jelatin
• 40 g mascarpone peynir

HAZIRLANIŞI
Süt, krema ve şekeri küçük bir tencere ile ocağa koyun. Şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatmadan ısıtın. Soğuk suda yumuşatılmış ve süzülmüş jelatin, vanilya ve çırpılmış mascarpone peyniri ekleyin ve karıştırın. Soğumaya bırakın.

Erik sos
MALZEMELER
• 200 g erik
• 1/2 portakalın suyu
• 1 adet çubuk tarçın
• 1 çubuk vanilya
• 2 yemek kaşığı bal

HAZIRLANIŞI
Erikleri doğrayın ve diğer malzeme ile karıştırın. Bir tepsiye koyup üzerini folyo ile kaplayın ve 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

TARTLARIN HAZIRLANMASI:
Hazırlanan ve soğuyan tartların içini pannacotta ile doldurun. Bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün hazırladığınız erik sosunu üzerine koyarak servis edin.

 


Formsanté 2015 - Mart sayısı

Aytaç Özkardaş Gozzi
Fotoğraflar: Ozan Kutsa

Paylaşmak ister misin?:

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Add this to your website
UYARI: Bu siteye yazılan her türlü yorum kamuya açık bilgi haline gelecek ve diğer okuyucular tarafından görülecektir. Her nekadar editörlerimiz yapılan yorumları kontrol etse de, gözden kaçmış yorumlar olabilir. Bu nedenle bilgileri paylaşırken ilaç ve firma isimleri vermemeli, hakaret içeren yorumlar yazmamalısınız. Yorumlardan dolayı ortaya çıkabilecek sorunlardan, yorumu yapan kullanıcı sorumludur. Yorum yapan herkes bu kuralları okumuş ve hukuki sorumlulukları kabul etmiş sayılır.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

  • Kasım 2016
  • Anket

formsante-kapak-buton-kasim2016

anket

FORMSANTE ONLINE ABONELİK

formsante-online-abone

GALERİ 

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/784387agustos_2009.jpg

Yerçekimine karşı koyan muhteşem dekoltelerin sırları

Karın ve kalça bölgesini sıkı egzersiz yaparak şekillendirebiliyoruz oysa göğüs bölgesinde estetik yaptırmadan zamanı geri çevirmek o kadar kolay değil. En iyisi ise yerçekimine yenilmeden önce önlem almak.GÖĞÜSLERDE MEYDANA GELEN Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/505765aralik_2009.jpg

Önce koklayın sonra yiyin kilo almayın

Uzmanlara göre, besinleri koklayarak açlığı bir ölçüde tatmin etmek mümkünKilonuza istikrar kazandırmak ya da aşırı kilo alımının psikolojik sebeplerini düzene koymak istiyorsanız, bir de koku diyeti reçetemizi deneyin.İnsanın ruhsal durumunu Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/757036ekim_2009.jpg

Estetikte son trendler

Estetik cerrahi dünyasından her geçen gün yeni ve güzel bir haber geliyor; artık operasyonlar daha kolay ve acısız, iyileşme süreleri kısa, sonuçlar ise son derece doğal. Biz de, en yeni Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/160541eylul_2009.jpg

Mikroplar atağa geçmeden önleminizi alın!

Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek 9 öneriEylül ayının gelişiyle birlikte nezle ve grip sezonu da resmi olarak açılmış oldu. Üstelik bu yıl başka bir bela daha kapımızda: Domuz gribi! Hastalıklara bir gol Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/454333haziran_2009.jpg

Geç kalmadınız! Hızlı sonuç veren estetikler

En yakın arkadaşınız 10 yaş genç ve 10 kilo daha az görünmesine rağmen, estetik yaptırmadığına yemin ediyorsa ona inanabilirsiniz. Çünkü estetik kategorisine sokulması zor yeni operasyonların işlem süreleri kısa, etkileri Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/243715mart_2009.jpg

10 doğal yöntemle sonsuz gençliği yakalayın

Sonsuz gençliği yakalamak için ne ilaçlara, ne de mucizelere ihtiyacınız var. Çünkü uzmanlara göre; doğal kürler de vücudumuzun uzun yıllar tepeden tırnağa genç kalmasını sağlayabiliyor.Hemen hepimizin imrenerek izledikleri bazı kadınlar Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/522896mayis_2009.jpg

Tepeden tırnağa ne kadar hijyene ihtiyacımız var?

Sağlıklı bir yaşamın ilk koşulu hiç kuşkusuz vücudumuzu tepeden tırnağa temiz tutmak. Sahi, vücut hijyeninde dikkat etmemiz gereken kuralları biliyor muyuz, yoksa bir şeyleri yanlış yapıyor olabilir miyiz? İşte yanıtları...YÜZ Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/681654nisan_2010.jpg

3 haftada 3 kilo verin!

Fazla kilolara veda etmek için diyet yapmak şart. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Cirit’in hazırladığı bir haftalık örnek diyet programıyla 3 haftada 3 kilo verebilirsiniz. Bu diyeti Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/968564temmuz_2009.jpg

Saçlarınız güneşle dost olsun

Bir yandan güneş ve denizin keyfini çıkarırken bir yandan da güzel ve bakımlı saçlara sahip olmak ister misiniz? Güzel yaz günlerinin izlerini, yıpranmış saçlarınızda görmek istemiyorsanız önerilerimize bir göz atın.Yaz Devamı

HABER BAŞLIKLARI

Son Yorumlar

dblogoDiğer Doğan Burda Siteleri: Atlas | Auto Show | Blue Jean | Burda | Capital | CHIP Online | Ekonomist | Elele | Elle | Elle Decor | eMecmua | Ev Bahçe | Evim | Formsanté | Güncel Hukuk | Hafta Sonu | Hello | Hey Girl | İstanbul Life | Level | Lezzet - Yemek Tarifleri | Maison Française | Pc Net | Seninle | Tempo | Yacht Türkiye