1Hatırı sayılır kariyeri, bitmek bilmeyen pozitif enerjisi ve sağlık kokan marifetli elleriyle uzun zamandır takip ettiğimiz Nilgün Bodur’un mutfağına girdik. Lezzetli yemeklerini tadıp, tariflerini alırken merak ettiğimiz soruları da sormayı ihmal etmedik.

 

 

 

 

 

UZUN BİR SÜREDİR INSTAGRAM’DA SAĞLIKLI YEMEK TARİFLERİNİZLE FARK EDİLİYORSUNUZ. HER ŞEY NASIL BAŞLADI?
Sıkıntılı bir boşanma sürecinin ardından yalnız yaşamaya başladım. Sağlıklı tüm alışkanlıklarımı bu sancılı süreçte yitirdim. Bir süre sonra insan farkına varıyor yaptığı yanlışın ve ben de sağlıklı yaşamaya, spor yapmaya, kendime hazırladığım yemekleri Instagram’da paylaşarak sosyalleşmeye çalıştım. Kamp dönemi gibiydi. Evden çıkmıyordum. Tek iletişimim Instagram hesabımdı.

SİZE YEMEK YAPMAK MI YEMEK YEMEK Mİ DAHA ÇOK KEYİF VERİYOR?
İkisi de keyif veriyor. Başka türlüsü mümkün değil zaten. Tatlardan hoşlanmayan biri yemek de yapamaz diye düşünüyorum.

TARİFLERİNİZDE EN ÇOK HANGİ MALZEMELERİ KULLANMAYI SEVİYORSUNUZ?
Farklı tatlar keşfetmeyi seviyorum. Kinoa, chia tohumu, amaranth, baobab tozu vs gibi yurt dışından getirdiğim ama birçoğu artık ülkemizde de satılan ürünler var. Şeker yerine muz, hurma, incir vs kullanmak, un yerine yine muz kullanmak gibi bazı zihni sinir durumlarım da var açıkçası.

YEMEK TARİFLERİNİZ KADAR “GÜNÜN MOTTOSU” ADI ALTINDA PAYLAŞTIĞINIZ ÖĞÜTLER DE BİR O KADAR İLGİ GÖRÜYOR. SİZE BUNLARI YAZDIRAN ŞEYLER NELER?
Bunları düşünerek yazmıyorum. Çok düşünsem doğal olmaz sanırım. Bence çok gözlem yapmam, duygu tahlillerinde bulunmam ve empati yeteneğim sayesinde oluyor tüm bunlar. Okumam, araştırmam, atasözlerine ve güzel özdeyişlere düşkünlüğüm ve birikimim de var tabii. En önemlisi sıradan duyguları sıradışı anlatmayı seviyorum. Türkçemiz çok güzel bir dil. Türkçe’yle oynamak, kafiyeler kullanmak bana çok keyif veriyor.

SOFRANIZIN OLMAZSA OLMAZ’LARI VAR MI?
Misafir geldiğinde mutlaka bir peynir ve soğuk et tabağım oluyor. Her defasında farklı tatlar denemeye çalışırım. Ama buzdolabıma gelirsek yağsız süt, yağsız yoğurt, yumurta, yağsız peynir, yeşil elma, muz ve ananas eksik olmaz. Ceviz, kinoa, yulaf ezmesi, chia tohumu, tarçın ve şekersiz vanilya da olmazsa olmazlarım arasında.

YEMEĞE GELEN MİSAFİRLERİNİZ EN ÇOK HANGİ TARİFLERİNİZİ SEVİYOR?
Humus, asma yaprağında hellim ve kinoalı suşim seviliyor sanırım. Bir de unsuz kekim var ki bir yiyen pişman, bir de yemeyen.

GELECEK PLANLARINIZ ARASINDA YEMEKLE İLGİLİ YAPMAK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEYLER VAR MI?
Belki kitap olabilir ya da TV programı. Bilmiyorum. Hayat bana dokunuyor bu aralar. Ben biraz dinlenmedeyim. Hayatın üzerine üzerine gittiğim bir dönemde değilim sanırım.

HURMA TOPLARI
MALZEMELER
• 8 adet Medine hurması (bir gece önceden suda bekletilmiş)
• 1 çay bardağı yulaf ezmesi
• Tarçın
• Vanilya
• 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Süslemek için; yer fıstığı, file badem, Hindistan cevizi ya da patlamış kinoa
HAZIRLANIŞI
Suda beklerken iyice şişmiş hurmalar kolayca çekirdeklerinden ayrılır ve ceviz dışındaki tüm malzemelerle blender’da çekilir. Sonradan ceviz eklenip karıştırılır. İstediğiniz büyüklükte toplar yaparak, dilediğiniz süsleme malzemesine bulanır.


MUZLU PANCAKE
MALZEMELER
• 1 çok olgun muz
• 2 adet yumurta
• Vanilya
• Tarçın
• Yarım çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

HAZIRLANIŞI
Üzüm dışında tüm malzemeler blender’dan geçirilir ve üzüm eklenerek kızgın yapışmaz tavaya dökülür. Arzuya göre dövülmüş ceviz de eklenebilir. Bu malzemeler ile 4-5 adet 10 cm çapında pancake yapmak mümkün. Süslemek için 1 yemek kaşığı Agave şurubu ekleyebilirsiniz.


KİNOA KRAKERİ
MALZEMELER
• 1 bardak haşlanmış kinoa
• 3/4 bardak su içinde 15 dakika beklemiş 3 yemek kaşığı chia tohumu
(suyuyla birlikte eklenecek)
• Yarım çay bardağı mavi haşhaş tohumu
• Susam
• Yarım bardak rende parmesan peyniri
• 1 yemek kaşığı zahter
• Yarım bardak kabak çekirdeği içi
• Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeler karıştırılır ve yağlı kağıda yayılır. 150 derecede 15 dakika pişirilince kare şeklinde kesilip ters çevrilir ve yeniden 15 dakika daha pişirilir.

KİNOALI SUŞİ
MALZEMELER
• 2 su bardağı haşlanmış ve ılık kinoa
• 4 adet suşi yosunu
• 4 yemek kaşığı pirinç sirkesi
• 1 paket yengeç surimi
• 1 adet salatalık
• Yarım avokado
• Frenk soğanı (isteğe göre)
• Sunum için light soya sosu (isteğe göre)

HAZIRLANIŞI
Suşi bambusu üzerine suşi yosunu yerleştirilir ve 4 yemek kaşığı pirinç sirkesi eklenmiş haşlanmış ılık kinoa üzerine yayılır. Surimi, salatalık, avokado ve tercihen frenk soğanı yosunun baş tarafına yerleştirilir. Yosun tüm bu malzemeleri içine alacak şekilde bambu yardımıyla rulo yapılır. Kinoanın ılık olması yosunun yumuşamasına ve daha kolay yuvarlanıp, sonunda yapışmasına yardımcı olacaktır.

Formsanté - 2015 Mayıs sayısı

Paylaşmak ister misin?:

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Add this to your website
UYARI: Bu siteye yazılan her türlü yorum kamuya açık bilgi haline gelecek ve diğer okuyucular tarafından görülecektir. Her nekadar editörlerimiz yapılan yorumları kontrol etse de, gözden kaçmış yorumlar olabilir. Bu nedenle bilgileri paylaşırken ilaç ve firma isimleri vermemeli, hakaret içeren yorumlar yazmamalısınız. Yorumlardan dolayı ortaya çıkabilecek sorunlardan, yorumu yapan kullanıcı sorumludur. Yorum yapan herkes bu kuralları okumuş ve hukuki sorumlulukları kabul etmiş sayılır.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

  • Ekim 2017
  • Anket

formsante-kapak-buton-ekim2017

anket

Formsante Editörleri Seçti

FORMSANTE ONLINE ABONELİK

formsante-online-abone

GALERİ 

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/784387agustos_2009.jpg

Yerçekimine karşı koyan muhteşem dekoltelerin sırları

Karın ve kalça bölgesini sıkı egzersiz yaparak şekillendirebiliyoruz oysa göğüs bölgesinde estetik yaptırmadan zamanı geri çevirmek o kadar kolay değil. En iyisi ise yerçekimine yenilmeden önce önlem almak.GÖĞÜSLERDE MEYDANA GELEN Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/505765aralik_2009.jpg

Önce koklayın sonra yiyin kilo almayın

Uzmanlara göre, besinleri koklayarak açlığı bir ölçüde tatmin etmek mümkünKilonuza istikrar kazandırmak ya da aşırı kilo alımının psikolojik sebeplerini düzene koymak istiyorsanız, bir de koku diyeti reçetemizi deneyin.İnsanın ruhsal durumunu Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/757036ekim_2009.jpg

Estetikte son trendler

Estetik cerrahi dünyasından her geçen gün yeni ve güzel bir haber geliyor; artık operasyonlar daha kolay ve acısız, iyileşme süreleri kısa, sonuçlar ise son derece doğal. Biz de, en yeni Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/160541eylul_2009.jpg

Mikroplar atağa geçmeden önleminizi alın!

Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek 9 öneriEylül ayının gelişiyle birlikte nezle ve grip sezonu da resmi olarak açılmış oldu. Üstelik bu yıl başka bir bela daha kapımızda: Domuz gribi! Hastalıklara bir gol Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/454333haziran_2009.jpg

Geç kalmadınız! Hızlı sonuç veren estetikler

En yakın arkadaşınız 10 yaş genç ve 10 kilo daha az görünmesine rağmen, estetik yaptırmadığına yemin ediyorsa ona inanabilirsiniz. Çünkü estetik kategorisine sokulması zor yeni operasyonların işlem süreleri kısa, etkileri Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/243715mart_2009.jpg

10 doğal yöntemle sonsuz gençliği yakalayın

Sonsuz gençliği yakalamak için ne ilaçlara, ne de mucizelere ihtiyacınız var. Çünkü uzmanlara göre; doğal kürler de vücudumuzun uzun yıllar tepeden tırnağa genç kalmasını sağlayabiliyor.Hemen hepimizin imrenerek izledikleri bazı kadınlar Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/522896mayis_2009.jpg

Tepeden tırnağa ne kadar hijyene ihtiyacımız var?

Sağlıklı bir yaşamın ilk koşulu hiç kuşkusuz vücudumuzu tepeden tırnağa temiz tutmak. Sahi, vücut hijyeninde dikkat etmemiz gereken kuralları biliyor muyuz, yoksa bir şeyleri yanlış yapıyor olabilir miyiz? İşte yanıtları...YÜZ Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/681654nisan_2010.jpg

3 haftada 3 kilo verin!

Fazla kilolara veda etmek için diyet yapmak şart. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Cirit’in hazırladığı bir haftalık örnek diyet programıyla 3 haftada 3 kilo verebilirsiniz. Bu diyeti Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/968564temmuz_2009.jpg

Saçlarınız güneşle dost olsun

Bir yandan güneş ve denizin keyfini çıkarırken bir yandan da güzel ve bakımlı saçlara sahip olmak ister misiniz? Güzel yaz günlerinin izlerini, yıpranmış saçlarınızda görmek istemiyorsanız önerilerimize bir göz atın.Yaz Devamı

HABER BAŞLIKLARI

Son Yorumlar

dblogoDiğer Doğan Burda Siteleri: Atlas | Auto Show | Blue Jean | Burda | Capital | CHIP Online | Ekonomist | Elele | Elle | Elle Decor | eMecmua | Ev Bahçe | Evim | Formsanté | Güncel Hukuk | Hafta Sonu | Hello | Hey Girl | İstanbul Life | Level | Lezzet - Yemek Tarifleri | Maison Française | Pc Net | Seninle | Tempo | Yacht Türkiye