IMG 3876Ağaçlar altında neşeli bir sofra; karpuz, domates, fesleğen, kiraz, limonata, dondurma… Bahçe keyfinize eşlik edecek kolay, lezzetli ve besleyici tariflerle yazın tadına varın. 

 

 

 

 

 

 

Zeytinli, keçi peynirli bruschetta
Malzemeler (4 kişilik)

• 1 kase kiraz domates, küçük doğranmış 

• 1/2 kase zeytin, çekirdekleri çıkarılmış

• 1/2 kase keçi peyniri, küp küp kesilmiş

• 1 tutam taze fesleğen

• Karabiber

• 1 kaşık üzüm sirkesi

• 1 diş sarımsak, ince kıyılmış

• 2-3 kaşık zeytinyağı

• Ekmek

Hazırlanışı
Ekmekleri kızartın. Peynir dışında tüm malzemeyi bir kavanoza koyup karıştırın. En son peyniri de ilave edip nazikçe karıştırın. Kızarmış ekmeklerin üzerine bir kaşık yardımıyla servis edip tüketin. Ağzı kapaklı bir kavanozla dilediğiniz yere taşıyabileceğiniz bu karışım, nefis bir atıştırmalık için ideal. 

Dondurmalı karpuz salatası

Malzemeler 
• 2-3 dilim karpuz

• 1 adet lime

• 1 tutam nane yaprağı

• 1 kase kiraz

• 250 g yoğurtlu dondurma (tarifi yanda)

Hazırlanışı
Karpuzu dilimleyip çekirdeklerini bir çatal yardımı ile çıkarın. Yarım lime’ı karpuzlara sıkın, diğer yarısını dilimleyin. Kirazları, lime dilimlerini ve nane yapraklarını karpuzların üzerine serpiştirin. Dondurmayla birlikte servis edin.

Biberiyeli patates ve tavuk

Malzemeler (4 kişilik)
• 1 kg patates

• 1/2 kg kemiği alınmış tavuk but

• Bir tutam taze biberiye

• 2-3 diş sarımsak

• Tuz, karabiber

• Bir miktar zeytinyağı

• 1/2 kase kiraz domates 

Hazırlanışı
Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Fırın tepsisinin altına pişirme kağıdı serin. Patatesleri, tavuk eti parçalarını bu tepsinin içine koyun. Üzerine sarımsakları ince ince doğrayın, biberiyeyi, tuzunu, karabiberini serpiştirin; zeytinyağını gezdirin ve elinizle karıştırın. En son domatesleri de üzerine dizip 200 derece ısıtılmış fırında patatesler kızarıncaya kadar (yaklaşık yarım saat) pişirin. 

Yoğurtlu dondurma

Malzemeler
• 1 bardak süt

• 1/2 bardak krema

• 1 bardak yoğurt

• 3/4 bardak şeker

• 3 yumurta sarısı

• 1 fiske tuz

Hazırlanışı
Krema, süt, şekerin yarısını bir tencereye koyun. Tencereyi kısık ateşteki ocağın üstüne alıp şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. 

Yumurta sarılarını ve kalan şekeri birlikte çırpın. Kremayı henüz sıcakken yavaş yavaş çırpılmış yumurta ve şekerin içine dökerek karıştırın. Karışımı tekrar ocağın üzerine alın, orta ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Ancak kaynatmayın. Ocağın altını kapatıp karışımı genişçe bir kaba boşaltın. Buzlu su dolu bir başka kaba oturtarak soğuyuncaya kadar karıştırın. Tamamen soğuyunca üzerine yoğurdu ve bir fiske tuzu ekleyin. Dondurma makinesine alarak, makinenizin talimatları doğrultusunda dondurmayı hazırlayın.

Eğer dondurma makineniz yoksa karışımı yayvan bir kaba dökerek derin dondurucuya koyun ve her yarım saatte bir iyice karıştırıp döverek kıvam verin.

Enginar kalpli kinoa

Malzemeler (2 porsiyon)
• 1/2 bardak kinoa

• 1 bardak su

• 4-5 adet enginar kalbi (haşlanmış)

• 1 tutam taze kekik, ince kıyılmış

• 2 sap yeşil soğan, ince kıyılmış

• 1/3 demet maydanoz, ince kıyılmış

• 1 limonun kabuğu

• 1/2 limonun suyu

• 1 kaşık sızma zeytinyağı

• Tuz

Hazırlanışı
Kinoaları iyice yıkayın. Tencereye alın ve üzerine suyu ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayın. Su yeterli gelmezse üzerine sıcak su ekleyebilirsiniz. Altını kapattıktan sonra tencerenin üzerine bir bez ya da kağıt havlu koyarak kinoayı demlendirin.

Genişçe bir kaseye kinoayı alın. Üzerine kekik, yeşil soğan, maydanozu ilave edin. Enginar kalplerini ikiye bölüp ekleyin. Limon suyu, tuz ve sirkeyi de ilave ederek karıştırın. Bir limonun dış kabuğunu (sadece sarı kısmını) bıçakla sıyırıp ince ince kesin. Salatanın üzerine serpin. Afiyet olsun. 

Çilekli limonata

Malzemeler
• 1 adet limon

• 1 adet portakal

• 1 su bardağı toz şeker

• 1 kase çilek

• 1 tatlı kaşığı limon tuzu

• 3 litre su

Hazırlanışı
Bir gün önceden portakal ve limonu temizce yıkayıp buzluğa koyup dondurun. Limonatayı hazırlayacağınız zaman iyice donmuş olan portakal ve limonu buzluktan çıkarın. 10 dakika kadar bekleyin, kabuğuyla birlikte dilimleyip mutfak robotuna koyun. 1 su bardağı şekeri üzerine ilave edin. Robotu çalıştırın ve iyice ezilip karışana kadar çekin. Üzerine çilekleri de ekleyip tekrar karıştırın. 3 litre suya çektiğimiz portakal, limon ve şeker karışımını ekleyin. 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ekleyip 5 dakika kadar bekleyin. Ara sıra karıştırarak limon tuzu ve şekerin iyice erimesini sağlayın. 

Bir kaba temiz bir tülbent geçirin ve içeceği süzün. Üzerine az az su ekleyerek renk vermeyi bırakana kadar tülbenti sıkarak süzebilirsiniz. Limonatayı şişeye koyup ağzı kapalı olarak buzdolabında saklayın. Soğuk olarak servis edin.

Ev yapımı limonata

Malzemeler
• 7 adet limon

• 2/3 su bardağı şeker

• 3 litre su

Hazırlanışı
Limonları çok iyi yıkayın. Kabuk soyucu ile dış kabuklarını (sarı kısmı, içteki beyaz süngerimsi bölümü değil) soyup bir kapta biriktirin. Soyduğunuz limonları sıkıp suyunu derince bir kaba ya da büyük bir kavanoza koyun. Limon kabuklarını mutfak robotunda şekerle birlikte iyice karışıncaya kadar çekin. Sonrasında üzerine bir bardak su ekleyip robotu tekrar çalıştırın. Böylece kabuklar tüm aromasını suya verecek. Limon suyunun bulunduğu kaba, şekerle karıştırdığınız kabukları ve suyu koyun. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Buzdolabında yarım gün bekledikten sonra limonatanız hazır. Süzüp servis edebilirsiniz.


Formsanté - 2015 Temmuz sayısı
Aytaç Özkardaş Gozzi

Paylaşmak ister misin?:

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Add this to your website
UYARI: Bu siteye yazılan her türlü yorum kamuya açık bilgi haline gelecek ve diğer okuyucular tarafından görülecektir. Her nekadar editörlerimiz yapılan yorumları kontrol etse de, gözden kaçmış yorumlar olabilir. Bu nedenle bilgileri paylaşırken ilaç ve firma isimleri vermemeli, hakaret içeren yorumlar yazmamalısınız. Yorumlardan dolayı ortaya çıkabilecek sorunlardan, yorumu yapan kullanıcı sorumludur. Yorum yapan herkes bu kuralları okumuş ve hukuki sorumlulukları kabul etmiş sayılır.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

  • Mayıs 2017
  • Anket

formsante-mayis2017-kapak

anket

FORMSANTE ONLINE ABONELİK

formsante-online-abone

GALERİ 

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/784387agustos_2009.jpg

Yerçekimine karşı koyan muhteşem dekoltelerin sırları

Karın ve kalça bölgesini sıkı egzersiz yaparak şekillendirebiliyoruz oysa göğüs bölgesinde estetik yaptırmadan zamanı geri çevirmek o kadar kolay değil. En iyisi ise yerçekimine yenilmeden önce önlem almak.GÖĞÜSLERDE MEYDANA GELEN Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/505765aralik_2009.jpg

Önce koklayın sonra yiyin kilo almayın

Uzmanlara göre, besinleri koklayarak açlığı bir ölçüde tatmin etmek mümkünKilonuza istikrar kazandırmak ya da aşırı kilo alımının psikolojik sebeplerini düzene koymak istiyorsanız, bir de koku diyeti reçetemizi deneyin.İnsanın ruhsal durumunu Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/757036ekim_2009.jpg

Estetikte son trendler

Estetik cerrahi dünyasından her geçen gün yeni ve güzel bir haber geliyor; artık operasyonlar daha kolay ve acısız, iyileşme süreleri kısa, sonuçlar ise son derece doğal. Biz de, en yeni Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/160541eylul_2009.jpg

Mikroplar atağa geçmeden önleminizi alın!

Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek 9 öneriEylül ayının gelişiyle birlikte nezle ve grip sezonu da resmi olarak açılmış oldu. Üstelik bu yıl başka bir bela daha kapımızda: Domuz gribi! Hastalıklara bir gol Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/454333haziran_2009.jpg

Geç kalmadınız! Hızlı sonuç veren estetikler

En yakın arkadaşınız 10 yaş genç ve 10 kilo daha az görünmesine rağmen, estetik yaptırmadığına yemin ediyorsa ona inanabilirsiniz. Çünkü estetik kategorisine sokulması zor yeni operasyonların işlem süreleri kısa, etkileri Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/243715mart_2009.jpg

10 doğal yöntemle sonsuz gençliği yakalayın

Sonsuz gençliği yakalamak için ne ilaçlara, ne de mucizelere ihtiyacınız var. Çünkü uzmanlara göre; doğal kürler de vücudumuzun uzun yıllar tepeden tırnağa genç kalmasını sağlayabiliyor.Hemen hepimizin imrenerek izledikleri bazı kadınlar Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/522896mayis_2009.jpg

Tepeden tırnağa ne kadar hijyene ihtiyacımız var?

Sağlıklı bir yaşamın ilk koşulu hiç kuşkusuz vücudumuzu tepeden tırnağa temiz tutmak. Sahi, vücut hijyeninde dikkat etmemiz gereken kuralları biliyor muyuz, yoksa bir şeyleri yanlış yapıyor olabilir miyiz? İşte yanıtları...YÜZ Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/681654nisan_2010.jpg

3 haftada 3 kilo verin!

Fazla kilolara veda etmek için diyet yapmak şart. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Cirit’in hazırladığı bir haftalık örnek diyet programıyla 3 haftada 3 kilo verebilirsiniz. Bu diyeti Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/968564temmuz_2009.jpg

Saçlarınız güneşle dost olsun

Bir yandan güneş ve denizin keyfini çıkarırken bir yandan da güzel ve bakımlı saçlara sahip olmak ister misiniz? Güzel yaz günlerinin izlerini, yıpranmış saçlarınızda görmek istemiyorsanız önerilerimize bir göz atın.Yaz Devamı

HABER BAŞLIKLARI

Son Yorumlar

dblogoDiğer Doğan Burda Siteleri: Atlas | Auto Show | Blue Jean | Burda | Capital | CHIP Online | Ekonomist | Elele | Elle | Elle Decor | eMecmua | Ev Bahçe | Evim | Formsanté | Güncel Hukuk | Hafta Sonu | Hello | Hey Girl | İstanbul Life | Level | Lezzet - Yemek Tarifleri | Maison Française | Pc Net | Seninle | Tempo | Yacht Türkiye