IMG 7051Ev yapımı dondurma, semifreddo, granita ya da sorbeler… Hepsini mutfağınızda doğal malzemeler kullanarak kolayca hazırlayabilirsiniz. Üstelik yaratıcılığınızı konuşturup, malzemelerle oynayarak yepyeni tatlar da elde edebilirsiniz… 

 






Espresso granita vanilyalı dondurma ile

Malzemeler

• 1,5 su bardağı espresso

• 1/4 su bardağı toz şeker

• Vanilyalı dondurma

• Üzerini süslemek için bitter yaprak çikolata 

Hazırlanışı

Hazırladığınız sıcak espressoyu şekerle karıştırın ve şekeri eritin. Derin dondurucuya dayanıklı, yayvan bir kaba dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde dondurucuya koyun. 30 dakikada bir çıkarıp çatalla karıştırın. Buzlanma kabın kenarlarından başlayacaktır, bu kısımları çatalla ezip karıştırın. Tekrar buzluğa koyup işlemi buz kristallerine dönüşünceye kadar tekrarlayın. 

Servis bardaklarınıza birer top vanilyalı dondurma koyup üzerine espresso granita ekleyin. Dilerseniz bir parça bitter çikolata yaprağı ile servis edin.

Karpuz sorbe

Malzemeler

• 1/2 orta boy karpuz

• 2 kaşık taze lime suyu

• 1/2 bardak toz şeker

• 1/2 bardak su 

Hazırlanışı

Su ve şekeri küçük bir tencerede şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın ve soğumaya bırakın. 

Karpuzu dilimleyip çekirdeklerini ayıklayın ve lime suyu ile birlikte mutfak robotundan geçirin. Bir süzgeç yardımı ile süzüp çekirdek parçalarının ayıklanmasını sağlayın. 

Hazırladığınız şurupla karıştırıp derin dondurucuya koyun. 1 saat sonra dondurma makinenizin haznesine koyup yarım saat işlemden geçirin.

Eğer dondurma makineniz yoksa: Karışımı derin dondurucuya dayanıklı, yayvan bir kaba dökün. 30 dakikada bir çıkarıp bir çatalla karıştırın. Buzlanma kabın kenarlarından başlayacaktır, bu kısımları çatalla ezip karıştırın. Tekrar buzluğa koyup işlemi buz kristallerine dönüşünceye kadar tekrarlayın. 

Vanilyalı semifreddo çilekli sos ile

Malzemeler

• 500 g mascarpone peynir

• 5 yumurtanın sarısı

• 5 kaşık toz şeker

• 1 vanilyanın çekirdekleri

Hazırlanışı

Şeker ve yumurtayı çırpma teli ile genişçe bir kapta çırpın. Başka bir kapta su kaynatın ve yumurtalı karışımı bu kaynayan suyun üzerine tutun, ancak kaynar suya dokundurmayın. Şeker karışıncaya kadar karıştırıp ısınmasını sağlayın. 3-5 dakika bu şekilde ısıttıktan sonra karışımın olduğu kabı bir kenara alın. Soğuduktan sonra vanilyayı ve mascarpone peyniri de ilave edip çırpın. 

Derin dondurucuya dayanıklı kalıba malzemeyi dökün, ağzını kapatıp dondurucuya koyun. Bir gece beklettikten sonra semifreddo’nuz hazır. Kalıptan çıkarmak için bir süre buzdolabının alt kısmında bekletin ve servis edin. 

Semifreddo’yu büyükçe bir kalıpta hazırlayabileceğiniz gibi, dilerseniz yine dondurucuya dayanıklı küçük kaselerde ya da bardaklarda da hazırlayabilirsiniz.

Çilekli sos

Malzemeler 

• 250 g çilek 

• 2 kaşık toz şeker

• 1 tatlı kaşığı buğday nişastası

• 1,5 yemek kaşığı taze limon suyu

Hazırlanışı

Ayıklayıp temizlediğiniz çilekleri ortadan ikiye bölün. Küçük bir tencerede toz şekerle birlikte kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirmeye başlayın. Limon suyu ve nişastayı karıştırıp çileklere azar azar karıştırarak ilave edin. Sos kıvam alıncaya kadar birkaç dakika pişirin. Kavanoza alıp ağzını kapatarak buzdolabında muhafaza edin. 

Formsanté - 2015 Ağustos sayısı
Aytaç Özkardaş Gozzi

Paylaşmak ister misin?:

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine

Add this to your website
UYARI: Bu siteye yazılan her türlü yorum kamuya açık bilgi haline gelecek ve diğer okuyucular tarafından görülecektir. Her nekadar editörlerimiz yapılan yorumları kontrol etse de, gözden kaçmış yorumlar olabilir. Bu nedenle bilgileri paylaşırken ilaç ve firma isimleri vermemeli, hakaret içeren yorumlar yazmamalısınız. Yorumlardan dolayı ortaya çıkabilecek sorunlardan, yorumu yapan kullanıcı sorumludur. Yorum yapan herkes bu kuralları okumuş ve hukuki sorumlulukları kabul etmiş sayılır.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

  • Ekim 2017
  • Anket

formsante-kapak-buton-ekim2017

anket

Formsante Editörleri Seçti

FORMSANTE ONLINE ABONELİK

formsante-online-abone

GALERİ 

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/784387agustos_2009.jpg

Yerçekimine karşı koyan muhteşem dekoltelerin sırları

Karın ve kalça bölgesini sıkı egzersiz yaparak şekillendirebiliyoruz oysa göğüs bölgesinde estetik yaptırmadan zamanı geri çevirmek o kadar kolay değil. En iyisi ise yerçekimine yenilmeden önce önlem almak.GÖĞÜSLERDE MEYDANA GELEN Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/505765aralik_2009.jpg

Önce koklayın sonra yiyin kilo almayın

Uzmanlara göre, besinleri koklayarak açlığı bir ölçüde tatmin etmek mümkünKilonuza istikrar kazandırmak ya da aşırı kilo alımının psikolojik sebeplerini düzene koymak istiyorsanız, bir de koku diyeti reçetemizi deneyin.İnsanın ruhsal durumunu Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/757036ekim_2009.jpg

Estetikte son trendler

Estetik cerrahi dünyasından her geçen gün yeni ve güzel bir haber geliyor; artık operasyonlar daha kolay ve acısız, iyileşme süreleri kısa, sonuçlar ise son derece doğal. Biz de, en yeni Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/160541eylul_2009.jpg

Mikroplar atağa geçmeden önleminizi alın!

Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek 9 öneriEylül ayının gelişiyle birlikte nezle ve grip sezonu da resmi olarak açılmış oldu. Üstelik bu yıl başka bir bela daha kapımızda: Domuz gribi! Hastalıklara bir gol Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/454333haziran_2009.jpg

Geç kalmadınız! Hızlı sonuç veren estetikler

En yakın arkadaşınız 10 yaş genç ve 10 kilo daha az görünmesine rağmen, estetik yaptırmadığına yemin ediyorsa ona inanabilirsiniz. Çünkü estetik kategorisine sokulması zor yeni operasyonların işlem süreleri kısa, etkileri Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/243715mart_2009.jpg

10 doğal yöntemle sonsuz gençliği yakalayın

Sonsuz gençliği yakalamak için ne ilaçlara, ne de mucizelere ihtiyacınız var. Çünkü uzmanlara göre; doğal kürler de vücudumuzun uzun yıllar tepeden tırnağa genç kalmasını sağlayabiliyor.Hemen hepimizin imrenerek izledikleri bazı kadınlar Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/522896mayis_2009.jpg

Tepeden tırnağa ne kadar hijyene ihtiyacımız var?

Sağlıklı bir yaşamın ilk koşulu hiç kuşkusuz vücudumuzu tepeden tırnağa temiz tutmak. Sahi, vücut hijyeninde dikkat etmemiz gereken kuralları biliyor muyuz, yoksa bir şeyleri yanlış yapıyor olabilir miyiz? İşte yanıtları...YÜZ Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/681654nisan_2010.jpg

3 haftada 3 kilo verin!

Fazla kilolara veda etmek için diyet yapmak şart. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Cirit’in hazırladığı bir haftalık örnek diyet programıyla 3 haftada 3 kilo verebilirsiniz. Bu diyeti Devamı

http://formsante.com.tr/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/968564temmuz_2009.jpg

Saçlarınız güneşle dost olsun

Bir yandan güneş ve denizin keyfini çıkarırken bir yandan da güzel ve bakımlı saçlara sahip olmak ister misiniz? Güzel yaz günlerinin izlerini, yıpranmış saçlarınızda görmek istemiyorsanız önerilerimize bir göz atın.Yaz Devamı

HABER BAŞLIKLARI

Son Yorumlar

dblogoDiğer Doğan Burda Siteleri: Atlas | Auto Show | Blue Jean | Burda | Capital | CHIP Online | Ekonomist | Elele | Elle | Elle Decor | eMecmua | Ev Bahçe | Evim | Formsanté | Güncel Hukuk | Hafta Sonu | Hello | Hey Girl | İstanbul Life | Level | Lezzet - Yemek Tarifleri | Maison Française | Pc Net | Seninle | Tempo | Yacht Türkiye