Diğer
    Ana SayfaYemekİşte birbirinden nefis şekersiz, diyet tatlı tarifleri

    İşte birbirinden nefis şekersiz, diyet tatlı tarifleri

    -

    Tatlı krizlerine son verirken kilo vermek ister misiniz? Evet yanıtlarını duyar gibiyiz. Uzman Diyetisyen Seçil Kenar tarafından hazırlanan şekersiz tatlı tarifleriyle sağlıklı atıştırın, zayıflayın. İşte birbirinden nefis şekersiz, diyet tatlı tarifleri:

    Tatlı krizlerine son! 

    Uzman Diyetisyen Seçil Kenar, mesleğinde 20 yılda edindiği tecrübe ile “Sağlıklı Atıştır” kitabındaki tarifleri oluşturdu, hepsini tek tek uyguladı ve 50 şekersiz tarifle kalıcı zayıflamanın formülünü yazdı. Kurabiyeden keklere, turtadan pudinglere, waffle’den crumble’ye, magnolia’dan dondurmaya şekersiz ama tatlı ve sağlıklı tarifler yer alıyor… Elbette tatlının yanında tuzlu çeşitleri de bulunuyor. Dyt. Kenar, tariflerin yanında sağlıklı zayıflama ve kilo koruma için ipuçları da veriyor. Okuyun, hem tatlı krizlerinden hem de kilolarınızdan kurtulun!

    ŞEKERSİZ, DİYET TATLI TARİFLERİ

    İşte birbirinden lezzetli, şekersiz diyet tatlı tarifleri:

    Şekersiz Magnolia

    - Advertisement -

    Malzemeler
    1 litre süt
    2 adet yumurta sarısı
    2 çorba kaşığı tam buğday unu
    1 çorba kaşığı buğday nişastası
    2 yemek kaşığı labne peyniri
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    2 yemek kaşığı bal
    Üstünü süslemek için çilek ve 5-6 adet ev yapımı diyet bisküvi

    Nasıl yapılır? Şekersiz Magnolia Tarifi
    Süt, yumurta sarısı, tam buğday unu ve buğday nişastasını tencerede çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişirin. Altını kapattıktan sonra labne peyniri ve tereyağını ekleyip mikserle çırpın. Ilınınca içine 2 dolu yemek kaşığı bal ekleyin ve karıştırın. Bu aşamada tadına bakın. Eğer tadı az geliyorsa, 1 yemek kaşığı bal daha ekleyebilirsiniz. Servis için önce kaselerinize birer kepçe muhallebi koyun, yanlarına dilimlenmiş çilek dizin. Rondodan geçirdiğiniz ev yapımı diyet bisküvileri ufalayarak ekleyin. Üstüne yine muhallebi koyun ve yine bisküvi ekleyin. Buzdolabında dinlendirip servis edin.

    Keçiboynuzu unlu kurabiye

    Malzemeler
    1 Türk kahvesi fincanı keçiboynuzu tozu/unu
    1 Türk kahvesi fincanı tam buğday unu
    1/2 çay bardağı agave şurubu veya aynı miktarda sevdiğiniz meyvelerin püresi
    1 yemek kaşığı yer fıstığı ezmesi
    1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
    1/2 paket kabartma tozu (1 çay kaşığı karbonat+1 çay kaşığı elma sirkesi de
    olabilir)

    Nasıl Yapılır? Keçiboynuzlu Unlu Kurabiye Tarifi
    Yumurta ve oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırın. İçine keçiboynuzu tozu, tam buğday unu, agave şurubu, yer fıstığı ezmesi ve kabartma tozunu ilave edip kurabiye hamuru elde edin, streçleyip 15 dakika buzdolabında bekletin. Daha sonra elinizle şekil vererek tepsiye dizin, 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Kurabiyeleriniz normal kurabiyelere göre biraz daha sert olacaktır. 1 adet 89 kcal.

    Lor peynirli diyet kiş

    Malzemeler
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    1 kahve fincanı süt
    3,5 kahve fincanı tam buğday unu
    1 paket kabartma tozu (1 çay kaşığı karbonat+1 çay kaşığı elma sirkesi de olabilir)
    2-3 yaprak ıspanak
    500 g lor peyniri
    2 yemek kaşığı organik labne peyniri
    3 dilim domates

    Nasıl yapılır? Lor Peynirli Diyet Kiş Tarifi
    Zeytinyağı, süt, tam buğday unu ve kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Streçleyip buzdolabında 20 dakika bekletin. O sırada ıspanakları pişirin, suyunu iyice sıkın, lor peynirini ve labne peynirini ekleyerek 2-3 dakika tekrar pişirin. Hamuru buzdolabından çıkardıktan sonra tart tepsisine veya ısıya dayanıklı, yuvarlak bir cam kaba elinizle iyice yayın. Önceden 175 dereceye ayarladığınız fırına sadece hamuru koyun ve 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp az pişmiş hamurun üzerine ıspanak ve lor peynirinden oluşan harcı koyun, domatesler ile süsleyin ve fırında 20 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

    Kayısılı ve bademli kek

    Malzemeler
    5 adet kuru kayısı
    4 adet yumurta
    1,5 su bardağı çiğ badem
    1 çay kaşığı kabartma tozu (1 çay kaşığı karbonat+1 çay kaşığı elma sirkesi de olabilir)
    1/2 paket vanilya
    2 yemek kaşığı kakao
    Bir tutam kristal kaya tuzu
    Üstünü süslemek için bal

    Nasıl Yapılır? Kayısılı Bademli Kek Tarifi
    1 gece önceden kuru kayısıları 1 bardak suya koyun. Ertesi gün şişen kayısıları mikserden geçirip püre haline getirin. Çiğ bademleri de mikser ile un haline gelene kadar çekin. Diğer bir kapta yumurtaları mikserle çırpın, içine badem unu, kabartma tozu, vanilya, kakao, bir çimdik tuz ve püre haline getirdiğiniz kayısıları koyup tekrar mikserle çırpın. Yağlı kağıt koyduğunuz kare ve dikdörtgen tepsinizin (hamur kabarmayacağı için şekilli kek kalıpları kullanmayın) içine hazırladığınız karışımı dökün.

    BİR DİLİM KEK KAÇ KALORİ

    Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra ister kare kare, isterseniz de kalp şeklindeki kalıpla kekinizi kesin, servis ederken üzerine bal sürün (içerisinde hiç şeker olmadığı için tatlandırmak için serviste üstüne bal, agave şurubu ve benzeri doğal şekerler kullanın).
    1 dilim kek 145 kcal.

    Yalancı çikolata

    Malzemeler
    5 adet kuru kayısı (gün kurusu)
    10 adet çiğ fındık
    2 yemek kaşığı kakao
    1 yemek kaşığı Hindistan cevizi

    Nasıl yapılır? Diyet Yalancı Çikolata Tarifi
    Kayısıları 1 gece önceden suya koyun ve şişmesini bekleyin. Ertesi sabah suyu dökün ve kayısıları, fındık, kakao ve Hindistan cevizi ile birlikte blendırdan geçirin. İstediğiniz şekli vererek buzdolabında 2 saat bekletin. Kahvenin yanında servis edin.

    Diyet ıslak kek (glütensiz, yağsız)

    Şekersiz diyet tatlı tarifleri

    Malzemeler
    3 adet yumurta
    100 g çiğ badem (mikserde un haline getirilmiş)
    1 yemek kaşığı kakao
    6 adet hurma
    2 yemek kaşığı pirinç unu
    2 yemek kaşığı elma püresi
    Üzeri için
    1/2 çay bardağı süt ve süslemek için sevdiğiniz meyveler

    Nasıl yapılır? Diyet Islak Kek Tarifi
    Hurmaları 1 gece önceden yumuşaması için suya koyun. Ertesi gün 1 yemek kaşığı süt ekleyip mikserden geçirerek hurma püresi haline getirin. Yumurtayı derin bir kapta mikserle çırpın, içine blendırdan un haline getirdiğiniz çiğ bademi ekleyin. Kakao, pirinç unu, hurma püresi ve elma püresini ekleyerek karıştırın. Isıya dayanıklı, küçük yuvarlak bir cam kabın altına fırın kağıdı serip, karışımı tepsiye dökün. 180 derece ısıdaki fırında 20 dakika pişirin. Fırından alınca, sıcakken üzerine 1 çay bardağı sütü döküp emmesini bekleyin. 1 dilim ortalama 160 kcal.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz