Diğer
    Ana SayfaSağlıkAntioksidan şampiyonu: Krill yağı nedir? Faydaları nelerdir?

    Antioksidan şampiyonu: Krill yağı nedir? Faydaları nelerdir?

    -

    Omega 3’ün bir üst biçimi olarak tanımlanan Krill yağı, suyu soğuk ve temiz okyanuslarda yaşayan karides benzeri bir kabukludan elde ediliyor. Peki, krill yağı faydaları nelerdir? Kimler tüketirken dikkatli olmalı? İşte krill yağına dair merak edilenler…

    KRİLL YAĞI FAYDALARI

    Kapsül biçiminde satılan Krill yağı; kalbi korumaya, zihin fonksiyonlarını geliştirmeye, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve eklem ağrılarını gidermeye yardımcı oluyor.

    Soğuk Antartika denizlerinden elde edilen yüksek kalite krill yağı, diğer kirliliğe maruz kalmış denizlerden çıkarılmış balıkların yağlarından çok daha saftır.

    Kirli sulardan yakalanmış krillerin dioksin PCB ve cıva gibi ağır metal taşıma riski oldukça yüksektir.

    Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi’ne (UMMC) göre, kril yağı ve diğer omega-3 takviyeleri, kandaki trigliseritleri azaltmaya yardımcı olabilir. American Heart Association, kalp rahatsızlığı olan kişilerin günde 1 gram EPA ve DHA tüketmesini önermektedir. Krill’deki omega-3 yağ asitleri, fosfolipidlerle bağlantılıdır. Bu durum balık yağı ile karşılaştırıldığında daha iyi absorbe edilmesini sağlar.

    - Advertisement -

    KİMLER KRİLL YAĞI TÜKETMEMELİ?

    Kabuklu deniz hayvanlarına veya herhangi bir deniz ürününe alerjisi olanların Krill yağı kullanmaması; kan sulandırıcı ilaç alan hastaların, hamilelerin ve çocuk emziren annelerin ise hekime danışmaları öneriliyor.

    KRİLL YAĞI TİPİK BİLEŞİMİ

    (100gram yağ başına kaç gram bulundukları)

    lipitler 89;
    trigliseritler 34;
    fosfolipitler 43;
    toplam omega-3 25;
    EPA 13;
    DHA 7;
    omega-6 2;
    doymuş yağ asitleri 23 ve
    toplam MUFA 15

    İLGİLİ İÇERİKLER



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz