Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetKuşkonmaz nasıl ayıklanır ve pişirilir? İşte nefis kuşkonmaz tarifleri

    Kuşkonmaz nasıl ayıklanır ve pişirilir? İşte nefis kuşkonmaz tarifleri

    -

    İster haşlayın ister az yağda ya da yağsız olarak tavada çevirin. Ana yemeklerinizin en sağlıklı destekleyicisi kuşkonmaz, kalp sağlığını iyileştiren en güçlü besinler arasında yer alıyor. Düşük kalorisiyle kilo vermek isteyenler için ideal bir atıştırmalık olabileceği gibi, sağlıklı yaşamı benimsemiş kişilerin de gözdesi oluyor. Peki kuşkonmazın faydaları neler? Kuşkonmaz nasıl ayıklanır? Kuşkonmaz nasıl pişirilir? Kuşkonmaz çorbası ve yemeği nasıl yapılır? İşte yanıtı…

    Zambakgiller familyasından olan kuşkonmaz; A, B, C ve K vitaminlerinin yanı sıra bol miktarda lif, manganez, bakır, fosfor, potasyum ve protein içeriyor.

    KUŞKONMAZIN FAYDALARI

    • Doğal idrar söktürücü özellik taşıyor
    • Bağırsak florasını sağlamlaştırıyor
    • Kansere meydan okuyor
    • Afrodizyak özelliği bulunuyor
    • Kemik erimesi ve kireçlenmeye karşı etki ediyor
    • Anti-aging özelliği taşıyor
    • Kardiyovasküler sistemin sağlıklı çalışmasını sağlıyor

    Çorbası yapılabilen bu bitki garnitür ya da salata olarak da sofralarda yer alıyor. Yüksek oranda antioksidan içeren kuşkonmaz, anti-aging özellik taşıyor, kemik erimesi ve kireçlenmeye karşı da olumlu etki gösteriyor.

    İçeriğinde yüksek miktarda folat bulunan kuşkonmaz, kardiyovasküler sistemin sağlıklı çalışması için de büyük önem taşıyor.

    - Advertisement -

    Proteinden zengin, karbonhidrat ve kaloriden düşük sebze, bu özelliğiyle kilo vermek isteyenlerin ve sporcuların vazgeçilmezi oluyor.

    KUŞKONMAZ NASIL AYIKLANIR?

    Kuşkonmazı saplarından 2-3 cm kesin. Kuşkonmazın üzerinde dikenli yapıda minik yapraklar vardır. Bu yaprakları ince uçlu bir bıçakla alın. Daha iyi pişebilmesi için kökteki kalınlığı salatalık soyacağı ile traşlayabilirsiniz. Kesilmiş halde olan kuşkonmazın temizlenmeye ihtiyacı yoktur. Fakat sapın dibinden açığa çıkan bölümün taze ve nemli görünene kadar kesilmesi gerekmektedir.

    KUŞKONMAZ NASIL PİŞİRİLİR?

    Kuşkonmaz pişirmenin birçok farklı yöntemi olsa da işe en basit ve zamanınızı en az alacak yöntemden başlayabilirsiniz…

    KUŞKONMAZ ÇORBASI TARİFİ

    Malzemeler:

    • 400 gr kuşkonmaz
    • 1 pırasa
    • 50 gr tereyağı
    • 4 su bardağı sıcak su
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 su bardağı krema
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kavrulmuş badem

    Hazırlanışı:

    Tereyağını tencereye alıp doğranmış kuşkonmaz ve pırasayı ekleyin. Orta ateşte 5 dakika soteleyin. Unu ilave edip 3 dakika daha kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ekleyip 10 dakika pişirin. Tuzu, karabiberi ve kremayı ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın. Çorbayı blender’la ezin. Kaselere paylaştırıp üzerini kavrulmuş bademle süsleyin. Servis yapın.

    KUŞKONMAZ YEMEĞİ TARİFİ

    İşte nefis bir kuşkonmaz yemeği tarifi için malzemeler:

    • 3 adet kuşkonmaz bitkisi
    • 1 adet  kuru soğan
    • 1 çorba kaşığı un
    • Yarım çorba kaşığı salça
    • 1 yemek kaşığı sirke

    Hazırlanışı:

    Öncelikle kuşkonmazı kabuklarından ve saplarından ayırın. Daha sonra tüm bitkiyi yıkayın. 1 soğanı küçük küçük doğrayın ve bir tencerede salça ve yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından tencereye kuşkonmazları ilave edin. Birkaç dakika da bu şekilde kavurduktan sonra üzerlerini biraz geçecek şekilde su ekleyin. Hazırlamış olduğunuz 1 çorba kaşığı un, sirke ve bir tutam tuzu ayrı bir kasede birleştirerek karıştırın. Bu karışımı da kuşkonmazların üzerine dökün. Yaklaşık 6-7 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.

    KUŞKONMAZ SALATASI

    (2 kişilik)

    Malzemeler

    ➤ 4 adet taze kuşkonmaz
    ➤ 2 adet haşlanmış enginar
    ➤ 1 paket Akdeniz yeşilliği
    ➤ 1/4 paket Frenk soğanı
    ➤ 4 adet yarım ceviz
    ➤ 1/2 limonun suyu
    ➤ 2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
    ➤ 60 gr. parmesan peyniri (çok ince dilimlenmiş)

    Yapılışı

    Akdeniz yeşilliklerini düz bir tabağa yayın. Üzerine dibi temizlenmiş, haşlanmış kuşkonmazları ve enginarları dörde bölüp koyduktan sonra, frenk soğanı ve cevizleri de ilave edin. Limon ve zeytinyağıyla hazırlanan sosu da ekleyin, en üste parmesan peyniri serperek servise hazır hale getirin.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz