Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetBasit tatlı tarifleri: Hem hafif hem de diyet 4 tatlı tarifi

    Basit tatlı tarifleri: Hem hafif hem de diyet 4 tatlı tarifi

    -

    Ramazan süresince en çok dikkat etmemiz gereken konulardan biri de sağlıklı ve dengeli beslenmek. Uzun süren açlık sonrası iftar sofrasında bazen yemeğin ucunu kaçırabiliyoruz. Yemek sonrası yenen ağır ve şerbetli tatlılar, mide problemleri, kan şekeri dengesizlikleri ve kabızlık gibi sorunlara neden oluyor. İşte bu yüzden Ramazan’da hafif ve diyet tatlılar tercih etmeliyiz. Diyetisyen Perihan Kılıç, sizler için 4 hafif tatlı tarifi hazırladı. 

    RAMAZAN’DA BASİT VE HAFİF TATLI TARİFLERİ

    ŞEKERSİZ UNSUZ BROWNİ

    (4 kişilik)

    • 1/2 su bardağı çiğ badem
    • 1/2 su bardağı çiğ fındık
    • 15 adet çekirdeği çıkarılmış hurma
    • 3 adet gün kurusu
    • 1/4 su bardağı ham kakao

    Tüm malzemeleri mutfak robotu ile karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt koyup karışımı yayın. En az 30 dk buzdolabında bekletin. Üzerine bitter çikolata sosu yapabilirsiniz.

    ÇİKOLATALI FİT PUDİNG

    • 1 adet olgun avokado
    •  3 çay kaşığı ham kakao tozu
    • 3 yemek kaşığı süt
    • 2 yemek kaşığı %70 bitter çikolata
    •  2 çay kaşığı bal
    • 2 kaşık su (istenilen kıvam için)
    • 1 yemek kaşığı öğütülmüş badem

     

    - Advertisement -

     Bütün malzemeleri blender ile karıştırın. Buzdolabında 5-6 saat dondurun. Afiyet olsun ?

    ISSIZ ADAM KEKİ – TARÇINLIK CEVİZLİ HAVUÇLU KEK

    • 3 adet olgun muz 
    • 6 adet hurma
    • 3 adet yumurta 
    • 1 adet rendelenmiş havuç 
    • 150g tam buğday unu (1 sb)
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 2 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 10 adet ceviz 

    Hazırlanışı:

    Fırını önceden 175 derecede ısıtın. Hurmaları sıcak suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Kabuklarini soyduktan sonra muzları da ekleyip blenderdan geçirin. Rendelediğiniz havucun suyunu sıkmayı unutmayın. Karıştırma kabına un, tuz, kabartma tozu, fıstık ezmesi, havuç ve tarçını koyup blenderize ettiğiniz meyveleri ekleyip karıştırın. Daha sonra yumurta ve zeytinyağını koyup tahta kaşık ile çırpmaya başlayın. Küçük parçalar haline getirdiğiniz cevizleri ekleyin. Kek kabınıza pişirme kağıdı koyup karışımı dökün. Üstünü muz ile süsleyebilirsiniz. 40-50 dk piştikten sonra havuçlu kekiniz hazır. 

    FIRINDA ARMUT TATLISI

    Ağır şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları veya meyveli tatlıları tercih edebilirsiniz. Bağışıklık sistemimizin güçlü olması gereken bu dönemde taze meyveleri tüketmeniz daha sağlıklı olacaktır. Armutları limonlu suda 10 dk haşlayın. Haşlanmış armutları fırın tepsisine yerleştirin. 2 adet armut için 6 bütün ceviz+1 yemek kaşığı tereyağı+ 1 avuç kuru üzüm ve tarçınla harç hazırlayın. Harcı armutların ortasına ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirin. Afiyet olsun…

    İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz