Diğer
    Ana SayfaSağlıkSebze yiyerek C vitamini depolayın!

    Sebze yiyerek C vitamini depolayın!

    -

    C vitamini ihtiyacını karşılamak için portakal suyu içip, bolca mandalina ve greyfurt yemek gerektiğini biliyorsunuz! Peki yer elması, semizotu, karnabahar ve domates gibi birçok sebzenin de güçlü birer C vitamini deposu olduğunun farkında mısınız?

    Kış demek hastalık demek Yavaşlayan ve zayıflayan metabolizmanın hastalıklara karşı savunmasız kaldığı bu mevsimde vücut direncini yüksek tutarak, hastalıklarla savaşmak mümkün. Özellikle vitamin takviyeleriyle soğuk günlerde güçlü kalmaya çalışan bizlerin en büyük yardımcısı ise elbette C vitamininden zengin narenciyeler! Oysa yalnızca portakal, mandalina, greyfurt ve limondan değil, birçok farklı sebzeden de yüksek miktarda C vitamini depolayabileceğinizi biliyor musunuz? Örneğin, vitamin ihtiyacınızı karşılamak için bir bardak dolusu portakal suyu içip, kan şekerinizi hızla yükseltmek yerine, bir bardak kuşburnu çayı içerek çok daha fazla C vitamini sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde içinde tere, semizotu, brokoli ve domates olan bir salata ile yiyeceğiniz birkaç mandalinadan hem daha çok C vitamini depolayabilir hem de lezzetli bir öğün geçirebilirsiniz

     

    Karnabahar: 100 gram çiğ karnabahar 48.2 mg C vitamini içermesine karşın yalnızca 25 kalori!

    - Advertisement -

    C vitamini açısından zengin olan bu sebze vücudun kolajen üretimini sağlıyor, demir emilimini artırıyor. Çiğ salata olarak ya da buharda pişirilerek tüketilmesi gereken karnabahar, pişirildiği zaman içerdiği vitamin ve minerallerin birçoğunu kaybediyor.

     

    Yer elması: Vücut direncini artıran, içerdiği demir ve C vitamini sebebiyle kansızlığa iyi gelen yer elması, besin değeri yüksek, kalorisi düşük sebzeler arasında yer alıyor. Vücut direncini artıran yer elması, içerdiği besin değerleri ile kansızlığa iyi geliyor, göğsü yumuşatıyor ve öksürüğü kesiyor.

     

     

    Ispanak: Demir yönünden zengin, koyu yeşil yapraklı ıspanak, diğer yapraklı sebzelere oranla daha çok protein içeriyor. Çiğ ıspanak, güçlü bir lif kaynağı. Ispanak suyu ise bol C vitamini içeriğiyle soğuk algınlıklarına karşı dayanıklılık sağlıyor, kalp adalelerini kuvvetlendiriyor.

     

     



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz