Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetYılbaşına özel sağlıklı tariflerle yeni yılı karşılayın

    Yılbaşına özel sağlıklı tariflerle yeni yılı karşılayın

    -

    Diyet yapmak tatsız tuzsuz yemekler veya aç kalmak anlamına gelmez. Yemek yemek sosyal bir davranıştır. Doğum günü, yılbaşı ve evlilik yıl dönümü gibi özel günlerde aklımıza ilk ne yiyeceğiz sorusu gelir. Hem sağlıklı hem de lezzetli beslenmek mümkün. ‘Yeni yıl yeni kararlar!’ mottosu ile harekete geçme zamanı!

    DOMATES VE FESLEĞEN SOSLU KABAK SPAGETTİ

    (2 Kişilik)

    • 3 – 4 adet kabak,
    • 3 adet domates ya da mevsiminde kavanozlanmış domates püresi,
    • 7 – 8 yaprak taze fesleğen,
    • 2 diş sarımsak,
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
    • Tuz, Karabiber
    • 6 kaşık lor veya 2 dilim dil peyniri rendesi (çeşni için)

    Hazırlanışı:

    3 – 4 adet kabağı önce spiral doğrama aparatı (mutfak gereçleri satılan mağazalarda bulabilirsiniz) ile spagetti şekline getiriyoruz. Sosu için büyük bir tavada, 3 adet doğranmış/püre haline getirilmiş domatesi, 2 diş rendelenmiş/doğranmış sarımsağı, 5-6 yaprak taze fesleğeni ve dilediğiniz kadar tuz-karabiberi zeytinyağı ile soteliyoruz. Domatesin suyunun buharlaşmaya başladığını hissettiğimiz an içine çiğ kabaklarımızı atıyoruz. 6-7 dakika boyunca sosu çekmesi ve biraz yumuşaması yeterli, vitamini ölsün istemeyiz. Süslemesi için geriye kalan fesleğen yapraklarını kullanabilir, daha sert bir çeşni tadı için lor peyniri rendeleyebilirsiniz. Ayrıca çocuklara kabak yedirebilmek için harika bir çözüm.

    DÜŞÜK KALORİLİ ATIŞTIRMALIK KABAK CİPSİ

    • 4-6 adet kabak
    • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 sb galeta unu
    • 1 sb rendelenmiş parmesan peyniri
    • 1 çay kaşığı kekik
    • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
    • Tuz
    • Karabiber

    Hazırlanışı:

    - Advertisement -

    Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Dilimlenmiş kabakları büyük bir kaseye ekleyin. Zeytinyağı ile karıştırın ve eşit bir şekilde kaplayın. Tuzu ve karabiberi ilave edin. Başka bir büyük kaseye galeta unu, peynir ve baharatları ekleyin. Her bir kabak dilimini unlu karışıma bulayın ve tepsiye dizin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun J

    FİT KARNABAHAR PİZZA

    4 kişilik

    • 1 adet küçük boy karnabahar
    • 1 adet yumurta
    • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    • 1/2 çay kaşığı tuz
    • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
    • 1 tatlı kaşığı baharat karışımı

    Domates sosu için:

    • 2 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
    • 1 yemek kaşığı ılık su
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı kekik

    Üzeri için:

    • 1 adet orta boy domates, 4 adet mantar, 100 gram rendelenmiş mozzarella peyniri

    Püf Noktası

    Haşlanmış karnabaharların suyunu iyice süzdürmeniz gerekmektedir.
    Bol suda yıkayıp üzerlerini kuruladığınız karnabaharları, blenderdan geçirip kum haline getirip-haşlayın.Haşlanmış karnabaharları; yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve baharat karışımıyla derin bir kasede karıştırarak hamur haline getirin. Karnabahardan oluşan pizza tabanını yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine yuvarlak şeklinde yayın. domates sosunu sürün. mantarları ince ince kestikten sonra pizzanın üzerine yerleştirin. Son olarak rendelenmiş mozzarella peynirini üzerine serpiştirdikten sonra hazırladığınız pizzayı önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

    PEYNİRLİ CEVİZLİ PANCAR SALATASI

    ( 2 kişilik )

    • Yarım kg pancar
    • 100 gr lor peyniri
    • 2 arpacık soğan veya taze soğan
    • 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
    • Bir kase doğranmış Bebek ıspanak
    • Bir kase doğranmış Akdeniz yeşilliği
    • Yarım demet Roka

    Sosu için

    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 limonun suyu
    • 1 tatlı kaşığı Tuz
    • 1 tatlı kaşığı Karabiber

    Hazırlanışı

    Pancarların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın ve Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Yeşillikleri bol suyla yıkayıp suyu süzdürdükten sonra salata tabağına alın. Üzerine minik doğradığınız arpacık soğanı ilave edin. Peyniri ve cevizi elinizle ufalayarak salatanın üzerine serpin. Son olarak pancarı da ekledikten sonra ayrı bir kapta karıştırdığınız salata sosunu üzerine gezdirin. Servis yapın.

    İLGİLİ İÇERİKLER

     



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz